Zottegemse karateka Fien Cornelis is nationale top

Op het Belgisch JKA Jongerenkampioenschap karate dd. zondag 28 april 2019, te Braine l’Alleud, werd de Zottegemse karateclub Shotokan vertegenwoordigd door Fien Cornelis, die op de voorbije wedstrijden reeds meerdere podiumplaatsen behaalde.

Dit keer diende zij het op te nemen tegen de 15 beste Belgische karateka’s (8 Vlaamse en 8 Waalse kampers) in haar categorie van de miniemen meisjes. In de voorrondes deed zij het uitstekend en stootte zo door naar de finale waar zij het moest opnemen tegen nog 3 geduchte Waalse concurrentes. Na toekenning van alle punten werd de uitvoering van haar kata beloond met een bronzen medaille.

Op deze manier sluit Fien Cornelis haar wedstrijdseizoen af met maar liefst 6 medailles (3x goud en 3x brons, alsook de titel van Algemeen Oost-Vlaams Kampioene en Algemeen Kampioene op het GALA-tornooi dd. 03 maart 2019 te Aalter. Dankzij voormelde prestaties dingt zij zeker mee naar de titel van sportbelofte 2019 van Zottegem.

Meer info omtrent de club is zoals steeds terug te vinden op de site www.shotokan.be

X