Zwemclub First schittert tijdens Belgisch Kampioenschap

Het voorbije weekend behaalde de Zottegemse zwemclub First schitterende resultaten tijdens de open Belgische zwemkampioenschappen in Antwerpen.  

Iarre Lafort kroonde zich tot Belgisch kampioen op de 50m rugslag in een heel sterke tijd. Een fantastische prestatie in zijn eerste jaar na zijn comeback. Op de 100m rugslag werd hij knap 5de. Op de 50m vlinderslag haalde hij in de B-finale de 4de plaats .

Maarten Heuninck werd 5de op de 200m wisselslag en daarnaast haalde hij de B-finales op de 50m 100m en 200m vrije slag

Leeftijdsgenoot Kevin Guldentops haalde de B-finale op de 50m en 100m rugslag.

De zestienjarige Noah Van Synghel werd knap 6de op de 400m wisselslag en won de B-finale op de 200m wisselslag.

Maarten , Kevin , Noah en Iarre werden met de estafetteploeg derde op de 4x 200m vrije slag en haalden ook brons op de 4x 100m vrije slag. Op de 4x 100m wisselslag werden ze vierde.

De meisjes wilden niet onderdoen en ook zij behaalden brons op de 4x 100m vrije slag met Lisa Van Cauwenberghe, Charlot Talloen , Silke Van Nyverseel en Margot Van Heghe. Op de slotdag op het allerlaatste nummer werden ze verrassend tweede op de 4x 100m wisselslag. Charlot, Silke, Margot en Lara De Carne werden tweede na het ongenaakbare Brabo ( met oa Kimberly Buys ). Een unieke prestatie van onze Zottegemse meisjes.

Jammer genoeg werd de mixed estafetteploeg onthoofd om een onbegrijpelijke en egoïstische beslissing van hoofdcoach van de Vlaamse zwemfederatie R. Gaastra die niet toeliet dat Maarten ( die bij de Vlaamse Elite traint ) de mixed estafette zou meezwemmen. Dit resulteerde in 2 vierde plaatsen.

Bij de vrouwen haalde Margot Van Heghe mooi zilver op de 200m vlinderslag na een heel spannende race en strandde op 20 honderdsten van een Belgische tittel. Op de 100m vlinderslag en de 200m rugslag werd ze telkens vijfde. Op de 50m vlinderslag werd ze 6de.

Silke van Nyverseel werd 2de in de B-finale op de 50m rugslag.

Klik op link voor meer info over Zwemclub First.