Schepen Matthias Diependaele over heraanleg klinkers Hoogstraat

Schepen van Openbare Werken Matthias Diependaele (N-VA) over de geplande heraanleg van de losliggende klinkers in de Hoogstraat in Zottegem.

“De voorbije jaren zijn er heel wat inspanningen gebeurd om ons stadscentrum mooier en aangenamer te maken. Jammer genoeg zijn we hierbij op enkele problemen gebotst die ervoor zorgen dat we ook vandaag nog steeds herstellingen moeten uitvoeren aan het geleverde werk. U kent het verhaal. Iedereen die regelmatig door Zottegem rijdt weet dat het laatste stukje van de Hoogstraat er het slechtst aan toe is.”

“We hebben de voorbije weken geen moeite gespaard om de voorbereiding van de herstellingswerken zo snel als mogelijk uit te voeren. Maar aangezien de werken enkele weken in beslag zullen nemen gaan we in overleg met de Zottegemse handelaars om het meest geschikte moment te vinden voor uitvoering. Dat zal niet voor de augustuskermis zijn. Volgende weken is er de Pinksterkermis en daarna Braderie. Dan volgt al snel het bouwverlof en de augustuskermis. We willen geen van deze activiteiten in het gedrang brengen.”

“Ik lees op sociale media dat de communicatie hierover mank liep. Ik kan niet anders dan dat beschouwen als ‘fake news’. Aangezien er op geen enkel moment al een datum voor de werken was vastgelegd en hierover ook nog niet werd gecommuniceerd vanuit het stadsbestuur. Goeie en eerlijke communicatie mag zich uiteraard niet laten drijven op geruchten.”

“We gaan nu in overleg met de Zottegemse handelaars om het meest geschikte moment te vinden. Eens we daar duidelijkheid over hebben zorgen we voor voldoende communicatie naar de inwoners om de overlast van de werken zo beperkt mogelijk te houden.”

“Jammer genoeg is het niet mogelijk om de herstellingswerken uit te voeren zonder de weg af te sluiten. En iedereen is het erover eens dat het niet mogelijk is om de bestaande toestand nog al te lang te laten aanslepen.”