Stadsdiensten ter hulp na vandalisme op de Heldenlaan in Zottegem

Vanavond kwamen de Zottegemse stadsdiensten ter hulp na een daad van vandalisme op de Heldenlaan in Zottegem.

Vanavond werd de vitrine ingegooid van de voormalige winkel Leon De Smet-Van de Sijpe op de Heldenlaan. De vandaal gebruikte een verkeersbord om het raam stuk te gooien. Bewoonster Goddelieve De Smet was te einde was te einde raad en verwittigde de stadsdiensten. Die aarzelden niet en vroegen twee werknemers om de klus te klaren. Hoewel de twee al thuis waren na hun dagtaak sprongen ze toch in hun bestelwagen om de vrouw ter hulp te schieten en de vitrine voorlopig te herstellen. Topwerk als je het ons vraagt!

Het was trouwens de tweede keer op amper een jaar tijd dat de vitrine van Lion De Smet-Van de Sijpe werd stukgegooid. De vorige keer werden de daders, jongeren boven hun theewater, gevat en ook deze keer is die kans groot. De dader werd naar verluidt immers gefilmd terwijl hij het raam stukgooide. De beelden zouden zijn overgemaakt aan de politie.