Stad verkoopt een deel van zijn eigendom. ‘Dit is geen budgettaire operatie.’


De pastorij van Goeferdinge (Google Earth)


Geraardsbergen. De stad Geraardsbergen gaat een deel van zijn eigendommen verkopen. ‘Het gaat om twee pastorijwoningen, drie rijwoningen en een pand in de Collegestraat’, laat een stadsambtenaar ons weten. In Het Laatste Nieuws zegt Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) dat de verkoop niets te maken heeft met de moeilijke financi ële situatie van de stad. ‘Al is het natuurlijk wel een budgettaire opsteker’, laat onze bron weten.

De verkoop van de panden staan op de agenda van de gemeenteraad van dinsdag 18 juni geagendeerd. Volgens onze bron gaat het wel degelijk om de pastorijwoning te Ophasselt, Goeferdinge, drie rijhuizen in de Weverijstraat en een pand in de Collegestraat.
In Het Laatste Nieuws laat De Padt verstaan dat deze verkoop kadert binnen een gezond vastgoedbeheer. Gebouwen die leegstaan of geen functie meer vervullen, worden verkocht. ‘Dit is niet nieuw. In het verleden deed de stad Geraardsbergen ook al verschillende pastorijwoningen van de hand’, aldus onze bron.

De pastorij in Ophasselt is een beschermd gebouw en moet dus snel worden verkocht, wil het niet verkommeren. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om nieuwe of lopende investeringen te bekostigen.
In Het Laatste Nieuws laat burgemeester De Padt weten dat de verkoop niets te maken heeft met de moeilijke financi ële situatie waarin de stad verkeerd, ‘al komt het wel goed uit.’ Burgemeester De Padt in Het Laatste Nieuws: ‘Er wordt gezegd dat Geraardsbergen virtueel failliet is. Wel, enkele dagen geleden hebben we 3,18 miljoen euro gestort aan het ziekenhuis. Zou een gefailleerde daartoe in staat zijn.’

Julien Borremans

Het Laatste Nieuws:
Stad verkoopt deel patrimonium: “Niet om financi ën op te smukken”