Onthaal nieuwe inwoners in nieuw jasje

Het gemeentebestuur van Oosterzele heeft in zijn cultuurtempel GC De Kluize een nieuwe formule voor de verwelkoming van de nieuwe inwoners gelanceerd. Met succes. De try — out werd over de ganse lijn een meevaller. Heel wat nieuwkomers gingen in op de uitnodiging van het gemeentebestuur. (Reporter 17, foto’s DDL).

In GC De Kluize werd een drink aangeboden en konden de nieuwe inwoners aan de standen kennismaken met de gemeentelijke- en OCMW-diensten, het gemeentebestuur, de politiezone regio Rhode en Schelde. Er vielen lovende reacties over de infomarkt waarbij men vrij kon wandelen van tafel naar tafel en zo gericht informatie kon vergaren. Veel Oosterzeelse verenigingen grepen de kans om hun werking voor te stellen aan de nieuwe bewoners. De nieuwkomers konden ook proeven van streekproducten — zeg maar het goede leven – in Oosterzele: t’ Gijzelaarke, stokerij Van Damme, Ginstberg,… De nieuwe formule slaat aan en is voor herhaling vatbaar. De ontvangst van de nieuwe inwoners — in een nieuw jasje gestopt — werd ook het ideale moment om met elkaar kennis te maken en zich meteen thuis te voelen in Oosterzele.       Reporter 17

 

X