©SoRi - Historisch spektakel 'Ninove 1692' op Doorn Noord

Fotoreeks – Uniek historisch spektakel ‘Ninove 1692’

©SoRi – Historisch spektakel ‘Ninove 1692’ op Doorn Noord

Sinds de start van de opgravingen in de zomer van 2018 vond de archeologische dienst van SOLVA sporen van bezetting uit diverse tijdvakken terug. De oudste sporen zijn grafheuvels uit de late prehistorie, opgericht rond 2500 tot 2000 voor Christus. In de tweede eeuw na Christus, volop in de Romeinse periode, bouwt men hier een kleine nederzetting langs de weg. Opmerkelijk zijn de sporen van verschillende legerkampen uit de 17de eeuw en de 18de eeuw, een periode waarin de lokale bevolking het zwaar te verduren kreeg …

Dit weekend kon men de terreinen van Doorn Noord bezoeken om er een uniek historisch spektakel ‘Ninove 1692’ mee te beleven.   Soldaten, ruiters, valkeniers, muzikanten, zwaardvechters brachten het dagelijkse leven van toen en brachten gevechtsscène-, demonstraties met kanonnen, musketgeweren, zwaarden en roofvogels weer tot leven. De archeologen van SOLVA toonden hun vondsten op het terrein en hielden rondleidingen van ongeveer 25 minuten.

Vanaf het najaar van 2019 ontwikkelt SOLVA op Doorn-Noord een bedrijventerrein. De stad Ninove en SOLVA willen op deze site een kwaliteitsvol en duurzaam bedrijventerrein, ruimtelijke kwaliteit biodiversiteit en slim delen & samenwerken. Met deze vier kernwaarden voor ogen biedt het bedrijventerrein een ideale economische uitvalbasis, een optimale werkplek voor 600 à 1000 mensen. Een echte meerwaarde voor de buurt en stad Ninove.

©SoRi – Historisch spektakel ‘Ninove 1692’ op Doorn Noord
©SoRi – Historisch spektakel ‘Ninove 1692’ op Doorn Noord
©SoRi – Historisch spektakel ‘Ninove 1692’ op Doorn Noord
©SoRi – Historisch spektakel ‘Ninove 1692’ op Doorn Noord
©SoRi – Historisch spektakel ‘Ninove 1692’ op Doorn Noord
©SoRi – Historisch spektakel ‘Ninove 1692’ op Doorn Noord
 ©SoRi - Historisch spektakel 'Ninove 1692' op Doorn Noord
©SoRi – Historisch spektakel ‘Ninove 1692’ op Doorn Noord
©SoRi – Historisch spektakel ‘Ninove 1692’ op Doorn Noord
 ©SoRi - Historisch spektakel 'Ninove 1692' op Doorn Noord
©SoRi – Historisch spektakel ‘Ninove 1692’ op Doorn Noord