SP.A Zottegem niet te spreken over tariefverhoging zwembad in Zottegem

 

SP.A Zottegem betreurt de beslissing om de tarieven van het zwembad in Zottegem te verhogen.  “In het verleden hebben we er steeds voor gekozen om de tarieven laag te houden in het zwembad. Zwemmen moet betaalbaar blijven en mag geen elitesport worden.”

“De nieuwe coalitie zit nog maar een paar maanden in het zadel, maar dat zullen de inwoners van Zottegem al voelen in hun portemonnee,” zegt gemeenteraadslid Peter Roman. “Vanaf 1 september gaan de tarieven voor het stedelijk zwembad fors de hoogte in. Een zwembeurt zal voor Zottegemnaren 3 euro kosten (ipv 2 euro), niet-Zottegemnaren tellen 4 euro neer. Een 12-beurtenkaart kost vanaf september 30 euro (ipv 20 euro) en een jaarabonnement kost binnenkort liefst 250 euro (ipv 100 euro). Een forse prijsstijging dus. Onbegrijpelijk.”

Bij sp.a Zottegem betreuren ze de beslissing van het stadsbestuur. “We hebben er in het verleden altijd voor gekozen om de tarieven betaalbaar te houden om op die manier het Zottegemse zwembad aantrekkelijk en concurrentieel te houden met omliggende zwembaden die vaak over meer troeven (zoals glijbanen, wildwaterbanen, wellness, etc) beschikken. Een zwembad uitbaten kost de stad uiteraard centen, maar de Zottegemnaar betaalt al voor het zwembad via belastingen. Met deze tariefverhoging betalen ze nu een tweede keer. Het stadsbestuur gaat ervan uit dat de prijsstijging voor meer inkomsten gaat zorgen, maar de hoge prijzen kunnen ook bezoekers afschrikken.”

Peter Roman: “Ook met oog op de nieuwe uitbating van de cafetaria is de prijsstijging een slechte zaak. Als je weet dat ook veel bezoekers van buiten Zottegem komen, en voor niet-inwoners de toegangsprijzen nog hoger worden, dan zal dit ongetwijfeld wel gevolgen hebben voor het aantal bezoekers. Ook schoolzwemmen wordt duurder voor zowel de Zottegemse, als de niet-Zottegemse scholen. Gezinnen met kinderen gaan dit ongetwijfeld voelen in hun portemonnee. Een spijtige zaak, zwemmen is bij uitstek een laagdrempelige sport, het verhogen van de prijzen is een slecht signaall. Wat ons betreft mag zwemmen geen elitesport worden, het moet betaalbaar blijven voor iedereen.”

Voor de Zottegemse zwemliefhebbers heeft Peter Roman nog een tip. “De nieuwe prijzen gaan in vanaf 1 september. Slimme gebruikers kunnen voor die datum best hun abonnement verlengen of een paar beurtenkaarten aankopen.”

X