Kersvers voorzitter Mario Baert

Nieuwe voorzitter en ondervoorzitter bij Zwalmse Open Vld

Vandaag werd onder de Open Vld leden van Zwalm een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter gekozen.
Voorzitter wordt Mario Baert. Jo Duprez, de uittredende voorzitter was geen kandidaat. Ondervoorzitter wordt Jessica Dijst.

De Zwalmse Open Vld kwam na de jongste gemeenteraadsverkiezingen in de oppositie terecht en er was daar heel wat rond te doen binnen de partij. De partij was immers de grootste en dacht aan verder te doen.
Volgens insiders staan de neuzen nu weer in dezelfde richting.

Kersvers voorzitter Mario Baert werd geboren in 1978.
“Met de papfles werd bij mij het Liberalisme meegegeven. Reeds van mijn 15e was ik lid bij de liberale jongeren van Zwalm. Mijn ambitie om iets voor Zwalm te gaan betekenen zat er toen al in. In 2006 kreeg ik de kans om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met 688 voorkeurstemmen werd ik rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid op 28 jarige leefitjd.”
In 2012 en 2018 werd hij telkens verkozen als gemeenteraadslid.