Stad Zottegem waarschuwt voor brief groepsaankoop van Wikipower

 

Veel inwoners van Zottegem ontvingen de voorbije dagen een brief over een groepsaankoop van Wikipower. “Het Luikse bedrijf wekt de indruk dat het om een overheidsinitiatief gaat”, aldus schepen Leen Goossens. “Maar stad Zottegem werkt niet samen met deze commerci ële firma.”

De milieudienst ontving verschillende vragen en opmerkingen van inwoners over de brief van Wikipower. De firma biedt aan om in een groepsaanbod van energie te stappen. “De brief wekt de indruk dat men samenwerkt met de stad maar dat klopt niet”, zegt schepen van leefmilieu Leen Goossens, “Dit is geen neutrale en onafhankelijke groepsaankoop, maar een georganiseerde groepsaankoop van een commercieel bedrijf op de energiemarkt. Onze stad staat dus niet garant voor de kwaliteit van het aanbod, de prijs of de dienstverlening.”

Groepsaankopen Oost-Vlaanderen en Solva

Stad Zottegem ondersteunt momenteel wel twee andere, onafhankelijke groepsaankopen: de groepsaankoop voor zonnepanelen van de provincie Oost-Vlaanderen en de groepsaankoop van Solva voor het buiten dienst stellen van stookolietanks. Meer info over deze groepsaankopen: milieu@zottegem.be.

X