Juf Mieke Sint-Barbaracollege Trapstraat met pensioen

 

Juf Mieke Blaton, h ét gezicht van de eerste kleuterklas in de afdeling Trapstraat van het Sint-Barbaracollege in Zottegem, gaat op pensioen. En dat werd gevierd!


Mieke was geen boze of chagrijnige juf. Zij wou steeds het verschil maken in haar kleuters hun jonge leven, een juf zijn waar ze later met veel warme herinneringen aan terug konden denken. Een leerkracht zijn met vele talenten: zingen, knutselen, verhalen vertellen, tekenen… en vooral veel geduld. “Mijn kleuters moeten niet alle kleuren kennen. Als ze graag tekenen, moedig ik dat aan. Fluister ik ‘wat mooi, dat geel!’ in hun oor. En dan volgt de rest van de regenboog vanzelf.”

Mieke Blaton be ëindigde in 1980 haar opleiding in O.-L.-Vrouw Visitatie te Sint-Amandsberg. Vol goede moed en vooral met veel passie ging zij vervolgens aan de slag in de toen nog ‘Gemeenteschool van Erwetegem’. Na wat omzwervingen o.m. in Ronse en St.-Maria-Lierde vond Mieke in 1984 haar stek in het toenmalig Sint-Barbaraïnstituut. Vanaf november 1986 werd zij de juf-van-de-eerste kleuterklas en dat bleef onveranderd zo! Met bijna veertig jaar dienst op de teller zwaait Mieke dit schooljaar af: nog even genieten van die bengels en dan met pensioen!

Op woensdagvoormiddag 26 juni werd Mieke in de bloemetjes gezet door alle kinderen en collega’s van de afdeling Trapstraat. Het afscheid werd een ontroerend moment met veel dans en geschenkjes.

Wij zijn erkentelijk en dankbaar voor   Mieke haar grote inzet, enthousiasme en dienstbaarheid voor onze school als gemeenschap. Het zal wennen worden!

Een leven zonder schoolbel lijkt mij voor Mieke al heerlijk, de grote tuin, de kinderen en kleinkinderen, de wekelijkse markt, verbouwingen aan het huis, een terrasje doen, lunchen wanneer er honger is, naar zee rijden als de zon schijnt… uitdagingen genoeg om samen met echtgenoot Geert de handen uit de mouwen te steken en de bloemen (?) af en toe eens buiten te zetten.
MDG

X