Ambitie is voelbaar bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Na speeches van voorzitter Chris Govaert, Jan Schuddinck, Stijn De Vriendt en de trainersstaf bleek duidelijk dat de ambitie voelbaar is bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele. De toon werd tijdens de spelersvergadering meteen gezet. VGO is klaar met zijn huiswerk voor het seizoen 2019 — 2020. De spelers die beantwoorden aan de VGO-filosofie werden behouden en er werden gerichte versterkingen binnengehaald. En als dat geen goed nieuws is, er wordt gestart met een spiksplinternieuwe ploeg: de VGO — ladies. De sportieve en enthousiaste groep   dames tekende massaal present in de hypermoderne nieuwe VGO — kantine. Veel succes, dames! (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Met de aanwinsten en de gebleven trouwe spelers beschikt Voorwaarts Gijzel Oosterzele over een kern die compatibel mag geacht worden om een plaats in de top vijf te veroveren. Maar het blijft aan de spelers om de ambitie van voorzitter Chris Govaert, het VGO — bestuur en medewerkers waar te maken. Voorwaarts Gijzel Oosterzele wil op alle niveaus op het einde van het seizoen 2019 — 2020 een positieve balans kunnen voorleggen. VGO heeft een ideale mix van ervaring en jeugdig enthousiasme. Vooruitgang met goed voetbal staat bovenaan in het woordenboek van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. De trainersstaf gaat er alles aan doen om de spelers op scherp te zetten. Ze moeten de spelersgroep motiveren en enthousiasmeren. Ze hechten veel belang aan de vriendschappelijke sfeer in de groep. Het vertrouwen in de gebleven groep is groot. Echte teamspelers met een uitstekende mentaliteit en ook de nieuwkomers zijn bereid hard te werken voor hun nieuwe club. Samen met de blijvers als een eendrachtig team door de competitie razen. Het is aan de spelers om in het nieuwe seizoen een sterk blok te vormen en de supporters een leuke pot voetbal te bezorgen.
Na de introductie van voorzitter Chris Govaert en Jan Schuddinck (belangrijke schakels in het VGO — raderwerk, hebben veel veil voor hun hartsclub VGO ) belichtte Stijn De Vriendt de sportieve doelstellingen van het seizoen 2019 — 2020. Stijn De Vriendt: ‘We geloven sterk in een sociaal project waarin voetbal een ontmoetingsplaats is voor onze jeugd, ouders, familieleden, vrienden en kennissen. De jeugdopleiding neemt in onze vereniging een centrale plaats in en wordt als een essenti ële taak beschouwd. We willen ook een vereniging zijn waar talent de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen en een maximale doorstroming naar het fanionteam bewerkstelligen. We zijn verheugd dat we in het nieuwe seizoen een satellietploeg kunnen opstarten. De kar van dit team wordt getrokken door Benny Vlerick. We gaan ons dit seizoen ook engageren naar damesvoetbal. De VGO ladies worden begeleid door Marijke De Rouck (speelde o.a. in eerste nationale). Ze zal bijgestaan worden door Valerie Waeytens. Voor de A — ploeg hebben we met Nico Van den Bossche, Kenneth De Meester, Erwin De Deyn een gedreven trainersstaf. Veel spelers wilden blijven om met dit top-trio verder te gaan. Ik wil ook Ina De Backer, Kristof Rijm, en de gebleven spelers danken voor hun clubliefde. Ook dank aan Vanessa. En we mogen ook fier zijn op onze versterkingen’, speechte Stijn De Vriendt.
Nieuw bloed
Ayse De Clerck (VC Zwijnaarde), Benjamin Heyde (Latem), Bruno Notebaert (Eendracht Aalter), Diego Van Wingem (Racing Gent Zeehaven), Dylan Vanderstraeten (KVV Windeke), Emre Arici (Wichelen), Gertjan Droesbeke (SV Melsen), Gillis Eliano (FC Wetteren), Hendrik De Sutter (FC Destelbergen), Jaimy Satyn (Berlare), Jens Haelterman (Borsbeke), Jens Nyssen (Elene — Grotenberge), Jens Van Gheluwe (VC Zwijnaarde), Kobe De Vos (Edeboys), Michiel Desramault (HO Kalken), Nicolas Matthys (FC Destelbergen), Niels De Beck (VSV Gent), Quinten Vanlerberge (FC Heusden), Riad El Carraz (VC Zwijnaarde), Timothy Colpaert (FC Heusden), Zeno Goethals (FC Destelbergen).
VGO — Ladies
Door de opkomst van de Red Flames is de voetbalsport bij de dames heel populair geworden. Met Marijke De Rouck heeft Voorwaarts Gijzel Oosterzele een goudhaantje in huis gehaald. Met haar tonnen ervaring in het damesvoetbal is Marijke de geknipte dame om de speelsters klaar te stomen voor nakend seizoen 2019 — 2020.
De VGO — ladies: Evi Vanherreweghe (VS Destelbergen) Sarah Dick (Idegem), Shari Vanhaesebroeck (VS Destelbergen), Anouk De Moor (Landskouter),   Emmy De Wilde, Evy Rouckhout (VS Destelbergen), Hilde De Brakeleer (VS Destelbergen), Isabel Marechal VS Destelbergen), Jolijn Moermans (VS Destelbergen), Katrien Van Der Roost (VS Destelbergen), Laure De Clerck (VS Destelbergen), Liesbeth Van Dooren (FC Lembeke), Linde Verleyen (FC Merelbeke), Lissah Blommaert (VS Destelbergen), Mariske Steven (VS Destelbergen), Nathalie Mestdag (Idegem), Sarah Van Herreweghe (VS Destelbergen), Shari Van Der Aa (VS Destelbergen).
Het bestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele bouwt gedreven verder aan de toekomst van de club, zowel sportief als inzake begeleiding en omkadering. VGO is een warme en familiale club waar dankzij het bestuur de trainersstaf en de spelers en nu ook speelsters goed kunnen aarden. Tenslotte hoopt het bestuur een grote schare supporters te mogen verwelkomen.
Noteer alvast: op zondag 1 september speelt VGO zijn eerste thuiswedstrijd tegen Waasmunster.     Reporter 17
X