Kersvers voorzitter Frans Van Vlaenderen: ‘Mensen verenigen is de rode draad van FCE Moortsele

FCE Moortsele heeft in een gemoedelijk sfeertje de nieuwe voorzitter en de nieuwe spelersgroep voorgesteld. Frans Van Vlaenderen is de kersverse voorzitter van blauw — wit. Hij volgt Hugo Van Hecke op, een man met enorm veel verdiensten bij de Moortseelse voetbalclub. Gelukkig zal voorzitter Frans Van Vlaenderen — boordevol ambitie — kunnen blijven rekenen op Hugo Van Hecke, die in het bestuur blijft en het reilen en zeilen van de club decennia lang volgde. Hugo Van Hecke cre ëerde een toffe clubsfeer, voorzitter Frans Van Vlaenderen wil het knappe werk van zijn voorganger verder zetten. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Hugo Van Hecke dankte voor de jarenlange samenwerking nadrukkelijk zijn bestuursleden, trainers, spelers, medewerkers, supporters, sponsors, en allen die voor de club een warm hart toonden. Na de ge ëmotioneerde speech van Hugo werd de nieuwe voorzitter Frans Van Vlaenderen voorgesteld, die de kroon en fakkel van Hugo Van Hecke overneemt. Frans Van Vlaenderen : ‘Ik wil eerst in naam van de ganse club ons medeleven aanbieden aan Nicolas en Alexander Van den Noortgate bij het heengaan van hun papa Wim. Verder wil ik mijn grote bewondering van de clubgeest uitdrukken. FCE Moortsele is   niet alleen een voetbalploeg, maar ook een vereniging in de echte zin van het woord. Mensen verenigen is de rode draad van FCE Moortsele. We kunnen ook terugblikken op een meer dan geslaagd weekend van 29 mei tot en met 2 juni. Op de BBQ   mochten we veel sympathisanten van de club verwelkomen. De sfeer was terug top, kortom het hele weekend inclusief de activiteiten van het tornooi, de karaoke, de jeugdwerking met bingo,…werd een mooi succes en viel bijzonder in de smaak. Onze jeugdwerking in de fusiegemeente Oosterzele staat aan de top, onze werking wordt door onze buurgemeenten benijd’, speechte Frans Van Vlaenderen. ‘Het is de bedoeling om een gezond evenwicht te vinden tussen de sportieve prestaties en de algemene werking van de club. Onze huidige bestuursploeg bestaat uit een hechte groep bestuursleden en vaste medewerkers. Ik ben hen heel dankbaar dat ik met deze gedreven mensen kan samenwerken. Met de leuze ‘Scoren kan je soms alleen, maar winnen doe je met de ploeg’, besloot Frans Van Vlaenderen zijn maidenspeech. Luc Quatacker stelde de nieuwe spelers voor en Tim Baele (T1) belichtte het voorbereidingsprogramma, het worden drukke dagen voor het team. De middag  werd gezellig afgerond met een drink.
Nieuwe spelers
Alexis Carone (KVV Windeke), Foley Sarkodie (Rangers Merelbeke), Adriaan Lamote (Jeugd Standaard Wetteren), Atilay Emeksiz (ESA Bottelare), Resul Karakaya (ESA Bottelare), Rens Cackebeke (E. Houtem), Tim De Neve (Velzeke), Jordy Porrez (KVV Windeke), Kenzo Baudewijn (Jeugd Bambrugge), Ruben Verstraeten (terug na 1 jaar E. Houtem), Andreas De Vleesschauwer (E. Houtem)
Er wordt in het nieuwe seizoen gestreefd naar continuïteit. Met de aanwinsten en de gebleven trouwe spelers (opmerkelijk, geen enkele speler verliet de club!, bewijst de goede sfeer in de club) beschikt FCE Moortsele over een kern die compatibel mag geacht worden om een plaats in de linker kolom te veroveren. FCE Moortsele hecht veel belang aan de vriendschappelijke sfeer in de groep. Het vertrouwen in deze ploeg is groot. Een grote groep vrienden die door het vuur gaan voor elkaar en voor de club, zowel sportief als extra-sportief.  
Ambitieuze voorzitter
De nieuwe voorzitter Frans Van Vlaenderen, bedrijfsrevisor, boekhouder en fiscalist, staat voor een grote uitdaging en is bereid veel energie te steken in FCE Moortsele. Rechttoe, rechtaan, dat is de stijl van Frans Van Vlaenderen. Met het voorzitterschap van FCE Moortsele lijkt Frans een taak gevonden te hebben die hem ligt. Meer zelfs, één die hem op het lijf geschreven is. Blij dat hij kan van start gaan met een bestuur dat al ruimschoots zijn sporen heeft verdiend. FCE Moortsele is een merk dat in stand moet gehouden worden. Het is geweten dat Frans Van Vlaenderen niet af geeft en een feeling heeft om te weten wat zal werken en wat niet. Veel succes, Frans. Omdat hij natuurlijk niet alles in zijn eentje kan doen, heeft hij gelukkig een groep gemotiveerde bestuursleden en medewerkers.   De entourage is overtuigd dat FCE Moortsele met de gebleven spelers en de nieuwkomers voldoende gewapend is om een goed figuur te slaan in het nieuwe seizoen.         Reporter 17
X