Hoogstraat wordt deels vijf weken afgesloten voor verkeer

Het Zottegemse stadsbestuur heeft zonet via een rondschrijven aan de inwoners van de Hoogstraat gecommuniceerd over de geplande herstellingswerken aan het wegdek in een deel (aan het einde) van deze centrumstraat. Van bij het begin van de stadskernrenovatie in november 2014 doken er problemen op met de klinkers die daarbij gebruikt werden en nu nog zorgen ze voor ergernis.

Zo liggen de klinkers er in het stuk van de Hoogstraat dat aansluit bij het in de volksmond genaamde kruispunt De Luchtbal, erg slecht en zelfs voor voetgangers en fietsers zeer gevaarlijk bij. In die mate dat uiteindelijk besloten is dat deel van de Hoogstraat weer op te breken en volledig heraan te leggen.

De herstellingswerken zullen van start gaan op maandag 26 augustus, zijnde de maandag na de kermisweek, en zullen uitgevoerd worden door arbeiders van de eigen stadsdiensten. Als het weer geen spelbreker wordt, zouden de werken twee weken duren maar om de ondergrond ditmaal wel voldoende stevig te laten worden — naar verluidt zou de huidige situatie daaraan te wijten zijn — mag er ook nog daarna gedurende drie weken niet over gereden worden. In principe zou de Hoogstraat weer helemaal voor het verkeer opengesteld worden vanaf eind september, vóór de herfstactiviteiten in het winkelcentrum dus (Dag van de Klant op 5 oktober, Opendeurweekend op 12 en 13 oktober). Tijdens de werken blijven de ‘voetpaden’ (lees: aan weerszijden de strook tussen de goot en de huisgevels) onaangeroerd zodat winkels en woningen te voet bereikbaar zullen blijven.