Drie containerklassen voor PTI-Zottegem in afwachting van nieuwbouw

Waar ergens precies op de site van het PTI-PCVO een nieuwbouw zal komen, is nog niet geweten maar het provinciebestuur maakt in elk geval wel werk van plannen om het Provinciaal Technisch Instituut aan de Sabina van Beierenlaan in Bevegem uit te breiden. In afwachting van de realisatie hiervan maar anderzijds ook rekening houdend met de hoogdringende nood   aan bijkomende leslokalen, is nu beslist en werd bij het Zottegemse stadsbestuur de nodige omgevingsvergunning aangevraagd om op de bestaande centrale speelplaats van de school drie nieuwe klassen te mogen inrichten die elk uit drie containers zullen bestaan (totale oppervlakte ca. 27 bij 6 meter; hoogte 2,85 meter).

De containerklassen zullen onder en parallel met de aanwezige bomenrij aan de rand van de speelplaats geïnstalleerd worden en de gevelbekleding ervan zal aansluiten bij de gevelbekleding van de bestaande klassenvleugel, met panelen in zachte en lichte kleuren. Verder zal, met het oog op een afdoende integratie in de omgeving, op de containers ook een extensief groendak voorzien worden. De nieuwe containerklassen moeten op maandag 2 september e.k. in gebruik kunne genomen worden.