‘Tiran van Letterhoutem’ probeert vader te vergiftigen

Voor inwoners van Sint-Lievens-Houtem zou de ‘Tiran van Letterhoutem’ geen onbekende zijn. De 55-jarige man had het met verschillende van hen aan de stok. Dat ging van verbale agressie, intimidatie tot bedreigingen. De politie mocht tevens verschillende malen ter plaatse komen wegens intrafamiliaal geweld. Volgens zijn dochter wist de tiran telkens de dans te ontsnappen dankzij zijn connecties bij de lokale politie en in de politiek.

Sinds vorige vrijdag kunnen de buurtbewoners opnieuw adem halen want W.B. werd opgepakt en zit in de cel omdat hij zijn 80-jarige inwonende vader probeerde te vergiftigen. B. zijn dochter had tijdens een bezoek vastgesteld dat haar grootvader er erg slecht aan toe was. Toen ze B. daarover aansprak werd die agressief maar de dochter wist te ontkomen. De dochter had ondertussen een ex-partner van B. gebeld die verpleegster is. Zij kon tevens vaststellen dat de toestand van B.’s vader heel slecht was. Ze belden de hulpdiensten en de politie.

Twee agenten die ter plaatse kwamen riepen meteen versterking op. Vier agenten slaagden er uiteindelijk in B. te overmeesteren en mee te nemen naar het politiecommissariaat in Zottegem. In het ziekenhuis stelden de dokters vast dat de grootvader een overdosis medicijnen toegediend kreeg.  De politie besloot daarop het parket in te lichten. B. werd voor de onderzoeksrechter geleid in Oudenaarde en die achtte de feiten zwaar genoeg om de man op te sluiten in de gevangenis.

De dochter is opgelucht dat haar vader in de cel zit en dat haar grootvader nu een goede verzorging krijgt.

 Bron HLN

X