Benjamin Verraes wint zoals ook Thomas De Gendt het deed.

De wielerwedstrijd voor Elite z.c. & beloften te Landskouter lokte 58 deelnemers. Op een parcours dat zeker niet mocht worden onderschat, met iedere ronde de Betsberg als scherprechter, werd er toch van bij het begin meteen een hoog tempo ontwikkeld. Tijdens de eerste ronde probeerde Moortselenaar Benjamin Verraes meteen een voor een afscheiding te zorgen. Hij kreeg tot zijn grote verbazing enkel maar zijn ploeggenoot Ricky Rossel met zich mee. Nochtans had Verraes verwacht dat hij met een klein groepje zou kunnen wegrijden. Maar de twee waagden het er dan maar op en reden voor wat ze waard waren. Half koers hadden ze een voorsprong van iets meer dan één minuut op een peleton dat blijkbaar toch niet bij de pakken bleef zitten. Op vijf ronden van het einde kwam er dan ook serieuze reactie van Robby Cobbaert, David Motte, Ben Baele, Pieter De Paepe en de Rwandees Moise Mugisha. Dit vijftal begon beetje bij beetje van de achterstand weg te knabbelen. Maar ook in het peleton zat men niet stil en de vijf werden terug tot de orde geroepen. Cobbaert probeerde het dan nog eens samen met Thomas D’Hooge en naderde tot op een dertigtal seconden van het leidende duo. Cobbaert liet zijn metgezel even later in de steek en probeerde op zijn eentje naar de leiders toe te fietsen. Maar Verraes en Rosseel gaven geen krimp en bleven maar doorjassen met een voorsprong van twintig seconden. Op twee ronden van het einde was het peleton terug compleet. Toen liep het even mis en moest de wedstrijd noodgedwongen stilgelegd worden. Een vrachtwagen had zich immers in een smal straatje vastgereden en voor de volgwagens en de renners was er geen doorkomen aan. Neutralisatie van de koers dan maar. En voor iedereen was het terug even op adem komen. na een kwartiertje werd de wedstrijd dan maar weer op gang geschoten door de afgevaardigden, die deze situatie op een mooie manier hadden opgelost. Verraes en Rosseel vertrokken terug met hun twintig seconden voorsprong en reden nog eens alles uit hun kas. In het peleton was er precies toch even vertwijfeling en dat speelde in de kaart van het leidende duo dat terug een boni bij elkaar fietste van 35 sec bij het ingaan van de laatste ronde. Rosseel trok nog eens vol door op vier km van de aankomst en toen Verraes overnam moest hij de rol lossen. Verraes zette dan maar alles op alles om een jagend peleton van zich af te houden. Net zoals De Gendt het deed in de afgelopen Ronde van Frannkrijk, reed Verraes dus van start tot aankomst aan de leiding. En ook hij rondde het op een schitterende manier af. Enkele tellen later werd Robby Cobbaert nog mooi tweede en werd de moegestreden Ricky Rosseel nog oververdiend derde voor David Desmecht. Voor de ploeg Van Durme – Trawobo Cycling team werd het meteen een compleet podium. Voor Benjamin Verraes was het zijn achtste overwinning van het seizoen. En wat voor één! E éntje dat hij de komende dagen zeker nog in de beentjes zal voelen. Nu volgen er nog enkele grote koersen voor de Moortselenaar, met o.a. Heusdenkoers en het BK.

Uitslag:
1. Verraes Benjamin
2. Cobbaert Robby
3. Rosseel Ricky
4. Desmecht David
5. Simon Kenn
6. Verstraeten Jari
7. Vandevelde Yentl
8. Caethoven Kenneth
9. Volkaert Jonas
10. Johnstone Taylor

X