‘Tiran’ W.B. riskeert 20 tot 30 jaar cel voor poging tot moord

De 55-jarige ‘Tiran van Letterhoutem’ riskeert 20 tot 30 jaar cel voor de moordpoging op zijn vader (80).   Zijn aanhouding werd intussen verlengd door de onderzoeksrechter.

Voor inwoners van Sint-Lievens-Houtem is de ‘Tiran van Letterhoutem’ geen onbekende. De 55-jarige man had het reeds met verschillende van hen aan de stok. Dat ging van verbale agressie, intimidatie tot bedreigingen. De politie mocht tevens verschillende malen ter plaatse komen wegens intrafamiliaal geweld. Volgens zijn dochter wist de tiran telkens de dans te ontsnappen dankzij zijn connecties bij de lokale politie en in de politiek.

Sinds vorige vrijdag kunnen de buurtbewoners opnieuw adem halen want W.B. werd opgepakt en zit in de cel omdat hij zijn 80-jarige inwonende vader probeerde te vergiftigen. B. zijn dochter had tijdens een bezoek vastgesteld dat haar grootvader er erg slecht aan toe was. Toen ze B. daarover aansprak werd die agressief maar de dochter wist te ontkomen. De dochter had ondertussen een ex-partner van B. gebeld die verpleegster is. Zij kon tevens vaststellen dat de toestand van B.’s vader heel slecht was. Ze belden de hulpdiensten en de politie.

Twee agenten die ter plaatse kwamen riepen meteen versterking op. Vier agenten slaagden er uiteindelijk in B. te overmeesteren en mee te nemen naar het politiecommissariaat in Zottegem. In het ziekenhuis stelden de dokters vast dat de grootvader een overdosis medicijnen toegediend kreeg.

Bron HLN

X