Miniemenwedstrijd en Elite te Landskouter.

De zon was van de partij voor de wielerwedstrijd voor miniemen en behendigheid proeven voor jonge renners in spe van 8 jaar tot 11 jaar te Landskouter. Het is jaarlijkse gewoonte met de kermis en voor de elite renners in de namiddag hun wedstrijd rijden. De jonge renners werden begeleid door cycling Vlaanderen onder leiding van oud renner van Landskouter Koen Beckman. Zo’n opleiding heeft tot doel jonge renners stuurvaardig te maken en te leren rijden in groep. Ook is er aandacht voor techniek en tactiek en krijgen ze allerlei trainingstips.
In totaal stonden 50 deelnemer aan de start en overzicht.
8 jarige

Meisjes
1 PAUWELS Ina

Jongens
1 DE SCHUYTENEER Matteo, 2 VAN DEN DRIESSCHE Lowik, 3 JOOSSENS Daan,, 4 PAUWELS Ina, 5 CONSTANT Matthi

9 jarige

Meisjes
1 STANDAERT Dieuwke, 2 DE POURCQ Maït é

Jongens
1 HEUNINCK Miel, 2 CAMI Senne, 3 VANDENABEELE Kenzo 4 HEYNS Rhune,, 5 SCHELFHOUT Bent

10 jarige
Jongens
1 THYS Ibren, 2 DE MAEYER Lukas, 3 CELEN Joren, 4 VANHUFFEL Moreno, 5 PAUWELS Rick

11 jarige
Meisjes
1 VAN DER VEKEN Elena, 2 BUYDENS Lien

Jongens
1 MULLAERT Sam, 2 OLIVIERS Siebe, 3 BOGAERT Matthias, 4 VERDONCK Thomas, 5 REYNAERTS Liam

Van Durme-Michiels-Trawobo team Oppermachtig.

Benjamin Verraes uit Moortsele won de elite wedstrijd voor ploegmaats Cobbaert Robby en Rosseel Ricky.
Er waren 58 wielrenners ingeschreven, met 6 nationaliteiten inclusief 4 Rwandezen, een Fin en een Australi ër.
Benjamin Verraes en zijn ploegmaat Ricky Rosseel fietste al snel een voorsprong bijeen van 30 seconden die verder uitliep tot een kleine minuut. De andere ploegmaats konden afstoppen in het peloton. Op een paar ronden van het einde werd de wedstrijd geneutraliseerd door een vast gereden kippekraam op het parcours . De commissarissen beslisten daarom om de koers bij de volgende doortocht op de Rooberg te neutraliseren en de twee vluchters opnieuw te laten vertrekken met hun toen 17 seconden voorsprong. Hoewel de voorsprong was geslonken zou niemand nog Benjamin Verraes inhalen. Hij kwam solo toe aan de streep. De ploeg Van Durme-Michiels-Trawobo kaapte zo het ganse podium

1 VERRAES Benjamin, 2 COBBAERT Robby, 3 ROSSEEL Ricky, 4 DESMECHT David, 5 SIMON Kenn