Wijkbuurt feest Melle Dries groeit uit tot mini festival.

Het wijkcomité Melle Dries is opgericht om de buurtbewoners en sympathisanten in de wijk Dries bij elkaar te brengen met allerhande activiteiten voor jong en oud. ’s Avonds wordt er telkens afgesloten met enkele kwaliteitsvolle optredens. Elk jaar dragen ze ook hun steentje bij voor het goede doel door een G-sport wielerwedstrijd te organiseren in de wijk.

Vrijdag startte men met een Koffietafel voor senioren van wijk Dries op ge luister door vader en zoon stemmen imitator  Glenn en Lionel Dekeyser. Als muzikale omlijsting The Vanco Brothers. S ’avonds ging Vrijdag van start als voor programma. “Vrijdag” brengt een eigen Nederlandstalig repertoire, met invloeden uit de Blues, Folk, Americana. De blazer- en ritmesectie (trombone, trompet, bastuba, drum) draagt bij aan een swingende New Orleans-sfeertje, maar laat soms ook ruimte voor de folky fingerpicking stijl van gitarist/zanger Michiel D’Haeze. The Whodads heel bijzondere band sloot de avond af. De groep, die beter kan omschreven worden als ‘een groot orkest’ The Whodads zijn vervaardigd uit het beste Fendermetaal, Tijuanakoper en afgesleten Hammondhout. De 11-koppige bigband brengt al meer dan twintig jaar hulde aan instrumentale parels uit de jaren ’50 en ’60: filmmuziek van Mancini en John Barry, surfjazz en vette mambo.

Op zaterdag was dan Antiek- en rommelmarkt, straatanimatie door Wiewieneke

Fototentoonstelling fotograaf Guy De Smet: ‘5 jaar Melle in Beweging’ in het zaaltje van de bibliotheek ‘Afrika in je straat’ door Embracing Life , kinderanimatie.

Om 21 uur  sloot Reggae@Melle Dries  en de Skyblasters af.

Op zondag een muzikale voormiddag met De Knappe Koppen en Peter Mitchel en eetstandjes in de namiddag een motor treffen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X