Integraal programma feestweekend Chiro Velzeke

De jongens en meisjes van Chiro Velzeke mogen dit jaar het 55-jarig bestaan van hun jeugdbeweging vieren. Dit deden ze in de voorbije maanden reeds met een Valentine Night-fuif, een koers op rollen en een breughelfestijn, en komend weekend wordt de viering van dit jubileumjaar afgesloten met driedaagse festiviteiten in en nabij de feesttent aan de Lippenhovestraat in Velzeke.

Op vrijdag 30 augustus gaat de tent open om 19 uur en wordt het feestweekend ingezet met een quiz- (om 20 uur) en streekbierenavond (ook hapjes/tapas). De quiz wordt gespeeld met ploegen van maximum vier personen, deelname kost 20 euro per team en op voorhand inschrijven is noodzakelijk.

Op zaterdag 31 augustus is er van 14 tot 17 uur een kinderfuif (inkom 3 euro) en daarna een heuse festivalavond met volgende muzikale optredens: Roest (om 18 uur), Six & Sara (20 uur), La Folie Jolie (22 uur), Omdat Het Kan Soundsystem ft.-Average Rob (24 uur) en dj Valeir (tot 3 uur). Toegangskaarten voor deze feestavond kosten 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de ingang.

Op zondag 1 september kan er van 11 tot 14 uur gesmuld worden van kip aan ’t spit (15 euro) en in de namiddag worden de festiviteiten helemaal afgesloten met een grote speelstraat voor de kinderen (gratis, vanaf 14 uur) en een zeepkistenrace waarbij verschillende teams het na vijf jaar nog eens tegen elkaar zullen opnemen.

VERKEERSMAATREGELEN

Omwille van de spelactiviteiten op zondag 1 september zal het Romeins Plein die dag van 8 tot 20 uur aan alle kruispunten met aanliggende straten afgesloten worden en helemaal verkeersvrij gehouden worden. Tegelijk zal er op dit ganse dorpsplein (rijbanen langs weerszijden + middenberm) een parkeerverbod gelden. Dit zal eveneens het geval zijn in de Korte Munte, Lieve-Heerstraat, Penitentenlaan (deel tussen Romeins Plein en Psychiatrisch Ziekenhuis) en op het Sint-Martinusplein. In de Doolbosweg en Lieve-Heerstraat zal alleen plaatselijk verkeer toegelaten zijn.