Vrijetijdsmarkt aan de Bevegemse Vijvers

 

In plaats van de Cultuurmarkt die al na vier edities werd opgedoekt, vatte het stadsbestuur zes jaar geleden het plan op om een Vrijetijdsmarkt te organiseren. Ook werd hiervoor verhuisd van het marktplein in het stadscentrum naar de site Bevegemse Vijvers. Waar de Cultuurmarkt bedoeld was voor de eigen stedelijke culturele instellingen en plaatselijke culturele organisaties, biedt de Vrijetijdsmarkt daarnaast ook aan sport-, jeugd- en andere Zottegemse verenigingen de kans om hun werking en programma voor te stellen en het publiek kennis te laten maken met hun vrijetijdsaanbod voor groot en klein.

De zevende editie van deze Vrijetijdsmarkt gaat door nu zondag 8 september van 11 tot 16 uur. De bezoekers zullen ook kunnen genieten van diverse demonstraties, terwijl door de bibliotheken van Route 42 een verkoop van jeugdboeken gehouden wordt. Zoals vorig jaar zal de speelweide van de Bevegemse Vijvers tevens omgetoverd worden tot een ‘openluchtrestaurant’ waar een tiental retro foodtrucks zullen uitnodigen voor een hapje en een drankje bij gezellige muziek.