Burgerparticipatie in Zottegem: wegspotten werkt

De samenwerking met wegspotters loont. Ook jij kan overlast doorgeven aan de gemeentediensten.

 

Vanochtend waren goedgemutste arbeiders bezig met het opvolgen van meldingen. Ondanks manshoge netels ruimden de ervaren mannen op korte tijd de doorgang naar een klein natuurgebied aan de Ruggebeek in Sint-Maria-Oudenhove, naast een zwaar verwaarloosde woning.

De volgende taak op hun werkfiche is de Pinkweg, een steil wandelpad en één van de vele ‘ketses’ in het dorp, dat de Vageweg verbindt met de Lilarestraat.

Deze mannen kennen de kleinste wegels en weten waar het er al eens onverzorgd bij ligt. Ze doen hun uiterste best. E én van hen geeft als voorbeeld de overwoekerde zandhopen langs de Doorschietweg tussen het Schilderken en de Hazestraat.

Zelf denkt deze verslaggever aan de veel gebruikte ‘ketse’ tussen de Doorschietweg en de Faliestraat, die er ook overwoekerd bij ligt en door baasjes zonder scrupules wordt misbruikt als hondentoilet.

Ook jij kan problemen met woekerend onkruid of omgevallen bomen op wandelwegen doorgeven aan de gemeente.  

De website van Zottegem is voorzien van een formulier waar elke burger zijn observaties kan doorgeven. Het helpt de gemeentediensten om onze omgeving veilig en proper te houden.

Formulier voor wegspotters :

https://www.zottegem.be/aanvragen-meldingen-en-e-loket/meldingen.aspx

Zottegem neemt initiatief.

Binnenkort beginnen vrijwillige wegspotters te werken met een speciale app om aandachtspunten rechtstreeks door te geven aan de specifieke gemeentediensten. Het wordt een voorbeeld van burgerparticipatie.

Lees meer over wegspotten  hier en een recente oproep hier.

Sjarel Klak