Michiel Hillen sterkste van kopgroep in Munte.

Op de tweede dag van dit wielerfestijn mocht organisator Tijs Eeckhout 86 renners verwelkomen. Onder de kwantiteit was heel wat kwaliteit te bespeuren. O.a. een nationale selectie van Zwitserland was naar het pittoreske Munte afgezakt om 16 ronden af te haspelen. Het pittige parcours, met telkens de beklimming van de Zink, zorgde voor een heel mooi koersverloop. Na drie ronden wedstrijd kwam er een eerste serieuze ontsnapping tot stand. Levi Jacobs, Pieter Develtere, Xandres Vervloesem, Auxence Buntinx, Timothy Sellar en Moortselenaar Benjamin Verraes hadden zich van het peleton afgezonderd en reden een halve minuut weg van het peleton. Jens Moens en Joseph Sutton zagen het gevaar in en reden de kloof naar de leiders in een mum van tijd dicht. Iedereen dacht dat de goede trein vertrokken was, maar in het peleton werd men wakker toen de voorsprong was opgelopen tot driekwart minuut. Stelselmatig daalde de voorsprong door het jagende peleton dat in drie stukken was gescheurd. Met nog zes ronden voor de boeg kwam het tot een algemene hergroepering en was alles te herdoen. Door toedoen van het premiegewin kwam er af en toe wel wat afscheiding, maar het kwam nooit tot een echte ontsnapping. Jens Moens toonde zich als premiekaper, maar moest noodgedwongen toezien hoe een zevental op drie ronden van het einde zich van de rest had afgescheiden. De grote groep volgde op amper een twintigtal seconden, maar de samenwerking was ver te bespeuren. Michiel Hillen, Kenn Simon, Levi Jacobs, Hannes Fabri, Joeriek De Neve, Louis Deguide en de Zwitser Alexandre Balmer bleven dan ook voorop en zouden spurten voor de zege. Michiel Hillen, zowat de sterkste man van de kopgroep, had nog genoeg kracht in de benen om er in de laatste kilometers nog van door te gaan. Hillen kwam afgescheiden over de aankomstlijn en boekte zijn derde zege van het seizoen. Na hem regelde Kenn Simon de spurt voor de tweede plaats voor Levi Jacobs en Hannes Fabri.

De uitslag:
1. Hillen Michiel
2. Simon Kenn
3. Jacobs Levi
4. Fabri Hannes
5. Balmer Alexandre – Sui
6. De Neve Joeriek
7. Deguide Louis
8. Rietjens Sander
9. Vandenbroeck Jarno
10. Desmecht David.