Cabaretier Dries Heyneman in GC De Kluize

We geven je een goede tip om een onvergetelijk avondje te beleven. Op donderdag 10 oktober om 20 u kan je in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke terecht voor het optreden van cabaretier/comedian Dries Heyneman. Puur en onversneden en een ontwapend naturel. De acteur en scenarist van het veel bejubelde ‘Bevergem’ staat zelf terug op de planken. Je gaat gegarandeerd genieten van zijn zaalshow ‘Uit respect voor de buren’. (Reporter 17

In 2007 zet Dries Heyneman de stap naar het cabaret. Met het cabaretduo ‘Ter Bescherming van de Jeugd’ wint hij in 2008 het Leids Cabaret Festival. ‘Wie aan zijn 20 ste niet links is, heeft geen hart. Wie aan zijn 50 ste nog links is, heeft geen verstand’. Dit is geen uitspraak van Dries Heyneman maar van Winston Churchill. Je weet wel, de kerel die met 160.000 man Normandi ë binnenviel zodat wij achteraf op ons gemak hier op een terras een pintje zouden kunnen drinken. ‘Achteraf erg verdienstelijk, zou ik zo zeggen. Menig namiddagen en avonden heb ik op dergelijke terrassen met volle teugen in vrijheid gevierd. Misschien wel meer dan dat Churchill eigenlijk voor ogen had’, aldus Dries Heyneman.
‘Ter compensatie probeer ik voor de rest zoveel mogelijk thuis te zijn. Dit tot groot plezier en voldoening van mijn vrouw en kinderen die mij vaak zeggen: papa, moet jij niet ergens gaan optreden vanavond? Dan zeg ik nee kindjes, vanavond blijft papa thuis gezellig bij jullie. De avonden dat ik ga optreden, doe ik met enorm veel plezier. Achteraf vergeet ik meestal niet om nog vlug even te proeven van onze vrijheden aan de bar. Wanneer ik dan ‘s nachts terug thuis kom, vertel ik mijn vrouw honderduit over alles wat ik in jullie theater heb meegemaakt. Ze vraagt dan of ik wil zwijgen, al was het maar uit respect voor de buren’. De Culturele Kring Land van Rode en het Kluize — team wensen jullie een heel ontspannende avond.
Tickets kosten 14, 13, 12, 11 of 10 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, www.gcdekluize.be.     Reporter 17
X