‘Einde discussie. Den dok mag blijven’


Geraardsbergen. Het actiecomit é ‘Den dok blijft’ is bijzonder verheugd met het goede nieuws dat de Geraardsbergen financieel eindelijk zal krijgen waar het recht op heeft. Gezien de vele miljoenen waar de stad recht op heeft, heeft volgens het actiecomit é de stad genoeg financi ële middelen om het openluchtzwembad open te houden. Het actiecomit é kijkt uit naar de heropening van ‘den dok’.

‘De sluiting van den dok werd destijds toegeschreven aan het feit dat Geraardsbergen werd miskend in het toebedelen aan middelen van het Gemeentefonds. De stad is dus in blijde verwachting van veel geld. Het actiecomit é ‘den dok blijft’ roept het bestuur dan ook op om eerstdaags samen rond de tafel te gaan zitten. In ieder geval kan het geld dat nu zal toestromen niet opnieuw besteed worden aan koers en aanverwanten want uit de diverse participatiemomenten is duidelijk gebleken dat de Geraardsbergenaar daar wel het verzadigingspunt heeft bereikt.’

‘De leuze ‘alles komt goed’ werd al vaak gebruikt. Maar nu wordt fictie werkelijkheid want het komt inderdaad goed : tijdens de warme zomer zullen de Geraardsbergenaars opnieuw een frissen duik in ‘den dok’ kunnen nemen. Gedaan met zweten en puffen in de dicht bebouwde tuintjes en koertjes. Eindelijk weer lucht en water. Geraardsbergen will be great again.’