Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Voorwaarts Gijzel Oosterzele baalt na nederlaag tegen FCJ Schoonaarde

Diego VAN WINGEN (veel genialiteit, fijne traptechniek)

Puntenloos droop Voorwaarts Gijzel Oosterzele af, toen ‘man de match’ Nicky Van Den Steen enkele minuten voor affluiten de pijnlijke 2 — 3 eindstand vastlegde. VGO liet zich te gemakkelijk in de luren leggen. De laatste goal mag eigenlijk niet vallen, Nicky Van Den Steen kreeg in de slotfase zoveel ruimte om moeiteloos de winning goal te scoren. Na de 1 — 2 begon VGO eindelijk te voetballen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Diego VAN WINGEN

Voorwaarts Gijzel Oosterzele liep zijn tweede nederlaag van het seizoen op. Na een vrij goede reeks keken ze bij VGO uit naar de confrontatie met FCJ Schoonaarde. Maar de partij is voor VGO uitgedraaid op een teleurstelling. Vijf minuten voor tijd flikkerde er nog een 2 — 2 op het bord. VGO vond vooral in de eerste helft maar geen antwoord op de aanpak van FCJ Schoonaarde en kon echt geen vuist maken. VGO versierde meteen een paar hoekschoppen, maar de eerste aanval van FCJ Schoonaarde is meteen raak, Nicky Van Den Steen zet zijn eerste van zijn drie treffers op het bord. De thuisploeg toonde zich weerbaar en haalde na een mooie actie van Diego Van Wingen (veel genialiteit, fijne traptechniek) zijn achterstand op. Na een mooie actie van Simon De Vroe komt Michiel Desramault centimeters te kort om te scoren. Verder vielen er in de eerste periode weinig kansen.

VGO begon vrij goed aan de tweede helft. Een vrije trap van Diego Van Wingen scheert de lat. FCJ Schoonaarde reageert, VGO doelman Jan Taerwe is bij de pinken. Na een fout in de zestien wordt Veldyen Blaaspijp uitgesloten. Nicky Van Den Steen zet de penalty om (60’: 1 — 2). VGO is alweer op achtervolgen aangewezen. Met tien tegen elf wordt VGO zowaar de meest dreigende ploeg en komt verdiend langszij via de own goal van Bjorn Van Den Bremt.   We zitten in de slotfase. VGO wil meer, neemt risico’s. VGO gaat nu eindelijk in een hoger ritme op zoek naar de driepunter. Scoren voor de thuisploeg zit er niet in, de imposante Nicky Van Den Steen maakt de winnende treffer voor FCJ Schoonaarde dat finaal de effici ëntste ploeg was. VGO werd zeker niet weggespeeld, het maakt de nederlaag des te zuurder. Met één punt had men bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele gerust kunnen leven. VGO was te veel momenten niet bij de les. De koppen bij elkaar steken. De bladzijde snel omdraaien, want er komen twee uitwedstrijden op rij eraan: KSK Kieldrecht en SK Grembergen. Het wordt knokken, maar als VGO zijn niveau haalt zit er zeker puntengewin in.           Reporter 17