Brandweer: iets voor jou? Zeker!

Brandweerzone Vlaamse Ardennen is Vlaanderens’ grootste vrijwilligerszone, en daarom steeds op zoek naar nieuwe, enthousiaste medewerkers.

Op donderdag 14 november om 19u kunnen geïnteresseerden terecht in de brandweerkazerne van post Ronse.

Je inzetten voor de brandweer is niet alleen een persoonlijke mijlpaal, maar ook een belangrijk sociaal engagement vol avontuur.

Vrijwilliger zijn bij de brandweer betekent dat je een degelijke opleiding krijgt aan de brandweerschool te Gent, om dan stelselmatig mee te draaien in de post waar je bent ingeschreven.

Eens je een volwaardige brandweerman bent, kan het avontuur echt beginnen.

‘Mensenhelpen’ is in onze zone een echt werkwoord. Of het nu is voor het blussen van allesverwoestende brand midden in de nacht, of het opruimen van een straat zodat het verkeer weer in alle veiligheid kan passeren: niets is de brandweer te veel.
Maar om dit allemaal te kunnen blijven doen, zijn we dus op zoek naar nieuw bloed om onze rangen aan te vullen.

Naar wie zijn we op zoek? We gaan ervan uit dat iedereen zijn bijdrage kan leveren binnen de brandweer, elk op zijn eigen manier.

Je hoeft dus echt geen krachtpatser te zijn of een professor. Een goede conditie met gezond verstand is de beste match.

Help, ik heb nog vragen? Geen probleem, op donderdag 14 november om 19u organiseren we een infosessie in de brandweerkazerne te Ronse.

Heb je ondertussen nog vragen, ga dan zeker eens kijken op www.ikwordbrandweer.be, op onze website www.bvlar.be of onze facebookpagina Brandweerzone Vlaamse Ardennen.

Je bent meer brandweer dan je denkt!