Lever je klein electro in en win concert van Koen Wauters en Jonas Van Geel

Zottegem neemt deze week deel aan de gemeentestrijd die Recupel afgelopen zondag via het VTM-programma Make
Belgium Great Again lanceerde. Er werd opgeroepen om zoveel mogelijk klein elektro in te zamelen.

“De stad neemt tot en met nu zaterdag deel aan de wedstrijd”, zegt burgemeester Jenne De Potter. “We roepen alle inwoners op om heel snel hun kapot klein elektro in te leveren in het recyclagepark of op de parking van Sanitary. Om nog meer mensen te overtuigen om klein elektro in te zamelen, hebben we ervoor gekozen om ook in het centrum een inzameling te doen.”

Tot vrijdagmiddag 14 uur kunnen alle burgers terecht in de container op de parking van Sanitary”, laat schepen van Leefmilieu Leen Goossens weten. “Deelnemende gemeenten kunnen een containerparkconcert van Koen Wauters en Jonas Van Geel winnen. Een extra motivatie om eindelijk het oude of kapotte elektro in te zamelen en te recupereren tot nieuwe grondstoffen. De volledige inzamelperiode van ‘De Grote Kleine Elektro Strijd’ loopt nog tot 29 november, de specifieke gemeenteactie loopt slechts tot zaterdag. Snel zijn is de boodschap dus.”