Reveil, een bezinning van muziek en po ëzie.

Op 112 begraafplaatsen in Vlaanderen herdachten mensen gisterenavond hun geliefde overledenen met muziek, po ëzie en woord. In onze regio ging een reveil door in de kerk van Gijzenzele, een 60 tal personen namen deel aan deze bezinning.

Hier brengen lokale muzikanten en vertellers een eerbetoon aan de duizenden verhalen die samen de wortels vormen van hun gemeente. Met het diepste eer en meer mensen hebben er behoefte aan om meer te doen op 1 november  dan een bloem neer te leggen.

Reveil oorsprong

Reveil is een non-profitproject dat mensen  dichter bij elkaar brengt met muziek en lokale levensverhalen op 1 november rond  zonsondergang   (tussen 17u en 18u.)  Het idee voor Reveil ontstond toen  de brasspopband  Zinger  De Nieuwe Lichting won op radiozender Studio Brussel met de song  Grace  (Everybody’s Dying These Days).  Het lied was een eerbetoon aan enkele jonge Deerlijkenaren die op korte tijd na elkaar overleden waren. Ook al wilden ze niemand voor de borst stoten, toch vonden ze dat ze iets meer moesten doen op Allerheiligen dan een chrysant leggen. Ze bleken niet alleen te staan met die opvatting: op enkele jaren tijd vond Reveil   z’n weg naar bijna één op de drie gemeenten en steden in Vlaanderen.