Reveil, een bezinning van muziek en poëzie.

Op 112 begraafplaatsen in Vlaanderen herdachten mensen gisterenavond hun geliefde overledenen met muziek, poëzie en woord. In onze regio ging een reveil door in de kerk van Gijzenzele, een 60 tal personen namen deel aan deze bezinning.

Hier brengen lokale muzikanten en vertellers een eerbetoon aan de duizenden verhalen die samen de wortels vormen van hun gemeente. Met het diepste eer en meer mensen hebben er behoefte aan om meer te doen op 1 november dan een bloem neer te leggen.

Reveil oorsprong

Reveil is een non-profitproject dat mensen dichter bij elkaar brengt met muziek en lokale levensverhalen op 1 november rond zonsondergang  (tussen 17u en 18u.) Het idee voor Reveil ontstond toen de brasspopband Zinger De Nieuwe Lichting won op radiozender Studio Brussel met de song Grace (Everybody’s Dying These Days). Het lied was een eerbetoon aan enkele jonge Deerlijkenaren die op korte tijd na elkaar overleden waren. Ook al wilden ze niemand voor de borst stoten, toch vonden ze dat ze iets meer moesten doen op Allerheiligen dan een chrysant leggen. Ze bleken niet alleen te staan met die opvatting: op enkele jaren tijd vond Reveil  z’n weg naar bijna één op de drie gemeenten en steden in Vlaanderen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X