Sepp Vervust en Glenn Uyttendaele loodsen KVV naar verdiende zege

‘KVV Windeke 2 - SV Sottegem 0

Sepp Vervust en Glenn Uyttendaele hebben met knappe doelpunten KVV Windeke naar drie belangrijke punten geloodst. Na de late treffer van Glenn Uyttendaele (80’) was het vonnis voor SV Sottegem definitief geveld. De Windo’s hebben tegen het gerenommeerde SV Sottegem (2 de met 20 punten) zijn naam van killer nog eens alle eer aangedaan. Een opvallend goed georganiseerd KVV Windeke boekte zijn derde seizoenzege. De Windo’s vormden negentig minuten een hecht blok. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle, KVV)

De Windeekse achterban vertoeft na de 2 — 0 zege op een wolk. De Windo’s namen het heft meteen in handen en tekenden meteen aardige patronen uit. Het resulteerde in kansen. Verdiend kon je 1 — 0 stand aan de rust zeker noemen. Na de rust kon SV Sottegem KVV sporadisch onder druk zetten, maar de defensie en KVV doelman Micha ël Verschelden gaven geen krimp. De Windo’s zaten meteen goed in de match. SV Sottegem (technisch uitstekend) voetbalde wel aardig mee, maar de SV — motor geraakte maar niet op toeren.   De bezoekers kwamen eenmaal in de eerste helft dicht bij de gelijkmaker. Door de spanning blijft het een boeiend kijkstuk. Ook in de tweede helft bleven de Windo’s veel energie in hun spel leggen. KVV Windeke toonde een serieuze dosis karakter en tot grote vreugde van de thuisaanhang knalt Glenn Uyttendaele —diep in de tweede helft – keihard de 2 — 0 tegen de touwen. SV Sottegem combineerde gans de wedstrijd wel goed, bleef azen op doelpunten, maar het vizier stond niet op scherp. SV Sottegem was niet doeltreffend genoeg. KVV Windeke voetbalde met veel inzet en loopvermogen en hield de linies goed gesloten. De aanvallen van SV Sottegem stokten. KVV Windeke en SV Sottegem disten zaterdagavond heerlijk aanvallend op. De fans, neutrale toeschouwers genoten. Het werd negentig minuten lang genieten. En boven op, de wedstrijd bleef spannend. Met eveneens veel dank aan SV Sottegem dat uitpakte met aanvallend voetbal. Fervente SV — supporters gaven grif toe dat KVV de clash verdiend won.
Klaar voor Kluisbergen — Sportief
‘En zaterdagavond 9 november (aftrap 19 u 30) gaan we thuis tegen Kluisbergen Sportief voor de vierde seizoenzege’, klinkt het hoopvol in Scheldewindeke. De drie punten, daar mikken de Windo’s op. Rekening houdend met de prima wedstrijd tegen SV Sottegem, lijkt dat best haalbaar. KVV gesterkt door de opsteker tegen SV Sottegem, kan het duel met Kluisbergen — Sportief zelfverzekerd en zonder druk aanvatten. De fans verwachten een aanvallend en complexloos KVV Windeke. Tegen SV Sottegem bewezen de Windo’s dat er veel strijdlust in de spelersgroep zit en dat het vertrouwen terug is. Met belangstelling wordt uitgekeken naar de confrontatie met Kluisbergen Sportief.   De Windo’s zitten dankzij de drie ‘gouden’ punten tegen SV Sottegem nu in een positieve spiraal en willen nu op dit elan verder gaan. KVV Windeke wil zijn ambities kracht bijzetten en rekent resoluut op de drie punten. Strijd, dat wordt het zaterdagavond zeker in Scheldewindeke. Komen kijken is de boodschap.               Reporter 17