Gemeenteraadslid Joke Rossel (N-VA) pleit voor de aanleg van bloemenweides in Zottegem

Gemeenteraadslid Joke Rossel (N-VA) pleit voor de aanleg van bloemenweides in Zottegem. “Dit voorstel kadert eveneens binnen het charter “Bijvriendelijke gemeente” dat Zottegem eerder ondertekende”, aldus Rossel.

“Bloemenweides bieden plaats voor talrijke planten en nuttige diersoorten, waaronder vlinders, lieveheersbeestjes, bijen, hommels, muisjes en vogels. Deze geurende en kleurrijke bloemenweides zijn een prachtig geschenk van de natuur dat niet alleen aantrekkelijk zijn voor de dieren maar ook een ideale plaats vormen voor mensen en kinderen om tot rust te komen en te spelen, daarenboven voorkomen ze bodemerosie, zuiveren het drinkwater en hebben een positieve invloed op het klimaat. Momenteel zijn er verschillende percelen in eigendom van de stad Zottegem, waar kan ingezet worden op biodiversiteit door de aanleg van bloemenweides en bermen. Zo bijvoorbeeld de graspartij gelegen aan het Sanitary en de grasperken rondom het stedelijk zwembad. “Ook inwoners worden aangemoedigd om zelf op eigen domein bloemenweides aan te leggen of mogelijke locaties door te geven.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X