Feestweekend 10 jaar jeugdcentrum Merelbeke.

Zaterdagavond kon je in de Molenhoek genieten van jong Merelbeeks muziektalent tijdens de muziekwedstrijd The Young Blackbirds. Verschillende Merelbeekse bands meten zich met elkaar en proberen de jury te overtuigen van hun talenten. De winnaar krijgt opnametijd in een professionele studio. De avond wordt feestelijk afgesloten met het muzikale talent dat in 2019 Op zondagnamiddag vond in het jeugdcentrum een spetterende kinderfuif plaats met muziek, drinken en hapjes op kindermaat. Ouders, oud-leiding van de jeugdverenigingen en andere geïnteresseerden zijn waren welkom, over het jeugdwerk en het jeugdcentrum van de afgelopen tien jaar.  De Nieuwe Lichting van Studio Brussel won en daarbovenop Merelbeekse roots heeft: Mooneye.

Geschiedenis

Sinds 1982 leefde het idee om een jeugdcentrum op te starten in Merelbeke. Na een jarenlange afweging of en waar dit moest komen, besloot het gemeentebestuur in 1998 het caf é en bijhorend gebouw ‘In den meulen’ aan te kopen en er de jeugddienst en het jeugdhuis in te huisvesten.

Voor de verhuis naar de Molenhoek, was het jeugdhuis gekend onder de naam ‘De Kring’, gelocaliseerd naast het Paus Johannes College. Sinds 1998 is jeugdhuis de Gnirk gehuisvest op de huidige locatie. In eerste instantie hadden zij hun lokaal in de oude caf é ‘In den Meulen’ dat in 1998 aangekocht werd door het gemeentebestuur.

Na de verbouwingen in 2009 verhuisde het jeugdhuis naar zijn huidige stek, ervoor was dit een polyvalente zaal van het oude caf é. Het jeugdhuis kreeg in de jaren 90 ondersteuning vanuit het gemeentebestuur in de vorm van een jeugdhuismedewerker. Sinds 2000 is het jeugdhuis meer en meer verzelfstandigd tot de jeugdvereniging die ze nu is, een op zichzelf draaiende vzw met haar lokaal in het jeugdcentrum.

In de loop der jaren konden heel wat jongeren, zowel uit de klassieke jeugdverenigingen als losse jongeren, terecht in het jeugdhuis voor een avondlijke babbel, een frisse pint, een thema-avond of gewoon een klassieke fuif.