foto flanders gospel choir

BALEGEM LEEFT organiseert een Gospel moment.

‘Flanders Gospel Koor’

Noteer alvast. Op zaterdag 7 december om 19 u 30 (deuren 19 u) kan je dankzij ‘Balegem Leeft’ in de Sint — Martinuskerk van Balegem komen luisteren naar het ‘Flanders Gospel Koor’. Dit concert is een absolute aanrader. Snel tickets aanschaffen, is een goede raad. Kaarten (voorverkoop 10 euro, aan de kassa 12 euro) zijn verkrijgbaar bij Fietsen Stefan, Caf é Ganzenhof, via mail balegemleeft@gmail.com. Er worden foods & drinks geserveerd.

foto flanders gospel choir

Wat begon als een hobby, die een beetje uit de hand loopt. Misschien heeft het Flanders Gospel Choir wel iets van dat laatste … In 1999 werd een gelegenheidskoor opgericht om de plechtige opening van de actie ‘Lees voor je leven’ in Brugge op te luisteren. Toen deze actie ten einde liep, hadden de meeste koorleden intussen zo de smaak te pakken, dat ze graag door wilden gaan en Flanders Gospel Choir was een feit. Het repertoire is zeer gevarieerd: negrospiritual (Amen, Amazing Grace), bekende nummers als Go like Elijah (Chi Coltrane) en The Lord’s prayer (Cliff Richard) aangevuld met minder bekende nummers van onder andere Oslo Gospel Choir, The Continentals, enz. Up tempo nummers die de hele zaal aan het klappen brengen, rustige ballades, intieme solo-liederen die je aan het denken zetten. Kortom voor elk wat wils.

https://www.flandersgospelchoir.be/

Reporter 17
foto flanders gospel choir