Balegem, Toneelgezelschap Sint-Martinus sluit het 90ste speeljaar af met JOSKE ZIET HET ZITTEN.

komedie in 5 bedrijven van Luc Kerkhofs.

De Koninklijke Toneelvereniging Sint —Martinus Balegem vierde hun 90ste verjaardag afgelopen zomer met alle spelers, nu zetten ze de kroon op hun werk met Joske ziet het zitten een komedie in 5 bedrijven van Luc Kerkhofs.

Je kan hen op zaterdag 30 november nog aan het acteren zien in zaal de kring te Balegem om 19.30u.

Een geschikt toneelstuk vinden voor onze groep is een lange zoektocht. De rolverdeling, de keuze wie wat kan spelen, de jong- oud en man-vrouw verhoudingen zijn allemaal overwegingen die mee de keuze bepalen van het toneelstuk. Met deze komedie, Jokse ziet het zitten willen wij je een plezante avond bezorgen.

Antoine Van de Velde, Gadelieve Schepens, Leen Van de Velde, Stefan Pien, Stefanie Colman,  Eline Boterdaele, Lorenzo D’Haese, Yana Baert, Margat De Keyzer, Yana Baert, Maud De Sutter, Yana Baert zetten deze keer een mooie prestatie neer voor een uitverkochte zaal en de ene lach salvo na de andere. Er werd met volle aandacht uitgekeken naar Antoine die keer voor keer een top rol speelt, in het stuk speelt hij Jean Poppe die na een aanrijding zich plots terug waant in zijn jeugd toen iedereen hem nog ‘Joske’ noemde. Dikke problemen voor zijn vrouw Micheline. Hoe ver kan zij het tolereren als Joske constant de boel op stelten zet…..