Viering van 560 jaar Manneken-Pis en 35 jaar Broederschap.


Geraardsbergen. In 2019 had het Broederschap van het Geraardsbergs Manneken-Pis heel wat te vieren. Het Manneken-Pis bestaat 560 jaar en het broederschap en het museum bestaan 35 jaar. Dit kon het bestuur niet zomaar laten voorbijgaan en daarom organiseerden ze dit jaar enkele speciale activiteiten.

Na de tentoonstelling die te zien was in het Toeristisch Infokantoor deze zomer en het opnemen van het eerste vrouwelijke bestuurslid, willen ze het jaar in schoonheid afsluiten. Het broederschap nodigt jullie dan ook van harte uit op woensdag 11 december om 19.30 uur in het Arjaantheater. Die avond brengen ze een speciale postzegel uit met bijhorende postkaart en een speciale editie van het tijdschrift de Belleman. Zoals we gewend zijn van Chauffeurken zal hij op ludieke wijze een overzicht geven van de broederschap, het museum en het Manneken Pis doorheen de jaren. De muzikale omkadering gebeurt door John Roets en vrienden. Als kers op de taart toont de Broederschap hun kersverse film op groot scherm. De broederschapsleden werden een volledig jaar gevolgd door een filmploeg en het resultaat kan je op 11 december bewonderen.