Ankerkerk wordt omgebouwd tot mooi kerstdorp

‘Zaterdag 7 en zondag 8 december’

De Ankerkerk in Oosterzele, Bavegemstraat 12, wordt op zaterdag 7 en zondag 8 december het decor voor een tweedaagse kerstmarkt. Om naar uit te kijken als je van de magische kerstsfeer houdt. Deze kerstmarkt hoort zeker thuis op uw lijstje ‘Niet te missen’. Het comit é ‘Kerstvrienden Oosterzele’ en de deelnemende standhouders nodigen je van harte uit om een bezoek te brengen aan de sfeervolle kerstmarkt in Oosterzele.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

In de Ankerkerk werden door Katrien Van der Velpen en Patrick Van Damme het reglement en de laatste richtlijnen van de kerstmarkt 2019 aan de standhouders meegedeeld. Door het minder goede weer op de vorige edities van de openluchtkerstmarkt in Scheldewindeke werd beslist om het zekere voor het onzekere te nemen en uit te wijken naar de site Ankerkerk. Het wordt er heerlijk snuisteren op de kerstmarkt, waar je volop gaat kunnen genieten van de kerstballenworp, aperitiefconcert met optreden van Dirk Van de Velde, kinderkoor Zingeling, kerstsfeer, en ook de innerlijke mens komt ruimschoots aan zijn trekken met de eet- en drankstanden. En uiteraard ontbreekt ook de Kerstman niet. Kleurrijke standen, kerstversieringen, kerstbomen, kerstlampjes,…al dat moois moet van de Ankerkerk een sfeervolle plek maken. De tweedaagse kerstmarkt wordt iets heel aparts. In de verkoopstalletjes ga je zeker allerlei geschenkideetjes vinden, geschenkartikelen, (fantasie)juwelen, sieraden, accessoires, kerstartikelen, kerstbomen, kaarsen, en zoveel meer. Kortom, hebbedingetjes voor jong en oud. Proef ook van het goede leven. Bewonder ook de ambachten: houtdraaiwerk, kantklossen, glaskunst Tiffany,…De kids gaan zich kunnen uitleven in het viskraam, pottenkraam, schietkraam,…

Deelnemers
-Gijzelse microbrouwerij : Gijzelaarke                                                            -Di-Bijoux: juwelen
-Katrien VDV : geschenkartikelen, make-up, parfum Vegas                       -Katelyn : soep, gluhwein
-Dominique : oliebollen                                                                                       -IZOO :zelfgemaakte kerstgeschenken
-De Appelaar : Adriaan brouwer, chocomelk, gluhwein                               -Bebelleke : juwelen
-David Maertens : chocolade, pralines                                                             -Antoine Van Loocke : messen
-Mia Haegeman : pottenkraam(kermis)                                                          -Cavadir : cava, wijn
-Jonas : jenevers, Italiaanse koffie, croque monsieur                                   -Made by Vero : juwelen
-Patrick : la chouffe bieren, chouffekaffee, lollywafels, tartifette               -Raoul Vandaele : houtdraaiwerk
-Handmade by Veerle : gehaakte items, kerstartikelen                                -Okra : kantklossen
-Annick Waeytens : kaarsen, geschenken                                                        -Viskraam
-schietkraam                                                                                                          -Ernest : hamburgers, braadworst, pasta, escargots
-Danny Meersman : kerstbomen                                                                       -Majolie : ginbar, geschenken
-Jurgen : tupperware                                                                                           -Mortier Marc : houtdraaiwerk
-glaskunst Tiffany : glaswerk                                                                             -Verisure : alarmsystemen
-MomMe : massage, workshops, sport en voedingsbegeleiding gericht op moeder-kind
-De Warmste Creaties : zelfgemaakte artikelen tvv Berrefonds en Boven De Wolken

Win een mooie prijs
Wie wil genieten van de tweedaagse kerstmarkt kan op zaterdag 7 december vanaf 14 u en op zondag 8 december vanaf 11 u richting Ankerkerk Oosterzele. De toegang is GRATIS. Het comit é ‘Kerstvrienden Oosterzele’ aast op een ruim belangstellend publiek. Mensen van allerlei pluimage worden op de kerstmarkt verwacht. Op zaterdag 7 december om 14 u opent de Kerstman de kerstmarkt. Op de kerstballenworp op zaterdag en zondag telkens om 16 u 30 zijn talrijke prijzen te winnen geschonken door lokale handelaars. Op zondag 8 december van 11 u tot 13 u kun je al komen genieten van het aperitiefconcert met Dirk Van de Velde. Om 15 u brengt het kinderkoor Zingeling je in de kerststemming. De vijfde editie van de tweedaagse kerstmarkt wordt een betoverende sfeervolle kerstmarkt waar je urenlang kunt vertoeven met de hele familie, kennissen, vriendenkring,…Wat wil een mens nog meer? Dicht bij huis proeven van de kerstmarktsfeer. Een bezoek aan de kerstmarkt is gewoon een must. Genoeg redenen om eens langs te komen. ‘Kerstvrienden Oosterzele’ bereidt zich alvast voor om van de kerstmarkt alweer een voltreffer te maken. U komt toch ook? Een echte belevenis. Iedereen is meer dan welkom. Reporter 17