Johan Tahon met de Nederlandse cameraploeg tijdens opnames aan de kerk van Rozebeke

Vanavond op TV: reportage Zwalmse kunstenaar Johan Tahon

Vanavond om 23.20 uur wordt op de Nederlandse TV, NPO2 de documentaire ‘Sign of the times, Mensch/ Johan Tahon‘ over de Zwalmse kunstenaar Johan Tahon uitgezonden.

Het is een bijzondere film geworden; o.a. de samenwerking met Amenra en het vuurritueel te Menen, de tentoonstelling Refuge/Silence te Genève, Kunst en Zwalm, Kerk Rozebeke, Atelier Oudenaarde, Museum Mariemont en de plaatsing van het beeld Eros/Eroos op de VUB campus te Brussel werden in de film vastgelegd.

Zender over het programma

“In de EO docuserie Sign of the Times: Mensch gaan we samen met drie internationaal vermaarde kunstenaars in een filmische reis op zoek naar wat ons menselijk maakt. Schoonheid, mysterie en schepping lijken in tijden van algoritmes en big data verzwegen woorden. Kunst en religie zijn hoeders van de menselijke ziel. Waardoor laten we ons bezielen? Wat mag niet verloren gaan als we denken over de mens van de toekomst? Dichter Antjie Krog, componist Calliope Tsoupaki en beeldhouwer Johan Tahon over de mensch.”

Het programma over Johan Tahon

“De serie wordt afgesloten met de Belgische beeldhouwer Johan Tahon, die met zijn keramieken over de hele wereld exposeert. Tahon laat in zijn kunst een werkelijkheid oplichten die binnen onze wereld in de verdrukking raakt: die van de mens. Zijn monnikachtige figuren drukken een moment van verstilling uit. Tahon: “Als we ons in onze breekbaarheid, onze menselijkheid laten zien aan de ander, dan ontstaat er een hele diepe menselijke uitwisseling. Mijn werk gaat vooral over die intermenselijke communicatie.” Spiritualiteit is de rode draad in zijn werk: wat bezielt je in het leven, wat geeft zin en betekenis?”

Lees meer via onderstaande link.  

https://portal.eo.nl/…/sign-of-the-times-presenteert-mensch/

Er staat een heruitzending van de documentaire gepland op vrijdag 13 december om 9.15 uur.