Muziekvereniging ‘Voor God en Vlaanderland’ Scheldewindeke speelt met hart en ziel

‘Fanfare viert volgend jaar zijn 140 ste verjaardag’

In het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke hebben de muziekliefhebbers een heel genietbaar Herfstconcert gezien van de Koninklijke Muziekvereniging ‘Voor God en Vlaanderland’, die in 2020 zijn 140 ste verjaardag gaat vieren. De fanfare speelde alweer met hart en ziel. Het concert werd ‘meesterlijk’ geleid door dirigent Wim Van Volsem. Presentatrice Helga Parewijck — in feestelijke outfit — gidste je vlot in perfect Nederlands én in stijl doorheen het aangenaam concert. Zinvolle en mooie bindteksten. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

 
De muzikanten van ‘Voor God en Vlaanderland’ hebben duidelijk allemaal een passie voor muziek. Dirigent Wim Van Volsem legt voor hem en de muzikanten de lat hoog. Het publiek werd getrakteerd op prachtige nummers. Vanaf het openingsnummer ‘Arsenal’ (Jan Van der Roost) tot het slotnummer ‘Viva la Vida (Coldplay, arr. Tim Waters) bleef het publiek genieten. De muzikanten blijven zich met enthousiasme inzetten om het publiek een muzikaal feest te serveren. De fanfare voor ‘God en Vlaanderland’ heeft met dirigent Wim Van Volsem een goudhaantje in huis. De 51 — jarige Wim Van Volsem behaalde zijn Laureaatsdiploma Fagot en Kamermuziek aan het Lemmensinstituut Leuven. Hij is leraar Fagot, Samenspel en Instrumentaal Ensemble aan de academie ‘De Kunstbrug’ Gentbrugge. Aan het Stedelijk Conservatorium Brugge is Wim freelance fagottist en contrafagottist in diverse Belgische orkesten. Wat kamermuziek betreft is Wim Van Volsem ook actief in diverse kwartetten. Hij is ook dirigent van de harmonie ‘Sint — Cecilia Zomergem’, live band XEADO en van de Fanfare Scheldewindeke, die hij met veel plezier leidt.
Het publiek bleef gedisciplineerd luisteren. Het werd ook genieten van het komisch nummertje van Davy De Smet. Knap gedaan, Davy. Het werd een leuke, hartverwarmende avond voor al wie begaan is met de Scheldewindeekse muziekvereniging. Op de achtergrond de vlag van de Muziekvereniging ‘1880 — 1980’, in 1980 bestond de muziekvereniging 100 jaar. 2020 wordt een speciaal jaar: 140 jaar muziekvereniging. En dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Feest! ‘Muziek, vriendschap en gezelligheid blijven de rode draad doorheen de rijke geschiedenis. Zo te zien op het podium, de Koninklijke Muziekvereniging Voor God en Vlaanderland is nog altijd springlevend. De 139 — jarige fanfare blijft Scheldewindeke op de kaart zetten. De essentie van de muziekvereniging is verenigen en verenigen is een werkwoord.
Het bestuur van de Koninklijke Muziekvereniging Voor God en Vlaanderland heeft woorden van dank voor het gemeentebestuur, de cultuurraad, GC De Kluize, sponsors, sympathisanten, het trouw publiek, dirigent Wim Van Volsem (hij ademt muziek), presentatrice Helga Parewijck, de muzikanten en medewerkers. Interesse? Contact: www.fanfarescheldewindeke.be, info@fanfarescheldewindeke.be.     Reporter 17
een kort video fragment: