Alweer topfilm in GC De Kluize

Seniorenraad Oosterzele

Dankzij de Seniorenraad Oosterzele kan je op maandag 3 februari in de theaterzaal van GC De Kluize in Scheldewindeke gaan kijken naar de topfilm ‘Bolgen’ (De Vloedgolf), een Noors actie-drama en rampenfilm uit 2015 onder de regie van Roar Uthaug. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)

Tachtig jaar geleden werden een aantal dorpen in Noorwegen weggevaagd door een enorme vloedgolf die veroorzaakt werd toen een bergwand instortte. Wanneer een ervaren geoloog opmerkt dat een soortgelijke nieuwe ramp onafwendbaar is komt zijn ergste nachtmerrie uit. Met minder dan 10 minuten om te reageren zal hij alles op alles moeten zetten om zo veel mogelijk mensen te redden. Om meerdere redenen is Bølgen een interessante film: het is de eerste rampenfilm uit Scandinavi ë, de Noorse inzending voor de Oscars in 2015, de meest succesvolle film van 2015 in Noorwegen en je krijgt heel mooie beelden te zien van de Noorse natuur. De film start om 14 u. Kostprijs: 5 euro (film, koffie en gebakje inbegrepen). Tickets zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, bib Scheldewindeke, seniorenverenigingen Neos en Okra. Reporter 17