Ook de kinderen en senioren vieren ‘Zottegem Carnaval’

Traditiegetrouw mogen daags na de volwassenen de kinderen carnaval vieren. Zoals gewoonlijk zal dit kindercarnaval op zondag 12 januari zich hoofdzakelijk afspelen rond een showprogramma, voorafgegaan door een korte optocht. Zoals in de voorbije jaren hebben inschrijving (vanaf 13u30) voor deelname aan de kinderstoet, stoetvorming en vertrek (om 14u15) plaats in en aan caf é Meileken op het Stationsplein (ook schminkstand voorzien). Alle ingeschreven kinderen ontvangen een naturaprijs. Voor groepen met een versierde wagen die dan door een jury zal beoordeeld worden, zijn geldprijzen voorzien. De kinderen die deel uitmaken van zo’n groep, krijgen ook een cadeautje.

Met muzikale begeleiding van de Tirolerkapelle zullen de jonge carnavalistjes vanop het Stationsplein via de stationstunnel, Broeder Mareslaan, Lyceumstraat, H. Hartplein en Kastanjelaan opstappen naar de feestzaal Bevegemse Vijvers. Daar begint dan om 15 uur een wervelende show met Matroos Jens. Tijdens de pauze zal het kinderprinsenpaar verkozen worden. Wie zich kandidaat wil stellen voor de titel van jeugdprins en jeugdprinses, moet dit melding bij inschrijving. Na afloop van het showprogramma volgt de bekendmaking van de uitslag en prijsuitreiking. Omwille van de passage van de kinderstoet zal er van 14 tot 15 uur een parkeerverbod gelden ter hoogte van de uitgang van de stationstunnel in de Broeder Mareslaan, in het gedeelte van de Welzijnstraat tussen Lyceumstraat en H. Hartplein (langs weerszijden) en in het gedeelte van de Kastanjelaan tussen H. Hartplein en woning nr.15.

SENIORENCARNAVAL OP MAANDAG

Voor de jaarlijkse carnavalsnamiddag voor senioren wordt op maandag 13 januari opnieuw afspraak gemaakt in de zaal Bevegemse Vijvers. Vanaf 14 uur (deuren open vanaf 13 uur) worden daar koffie en boterkoeken geserveerd (inbegrepen in inkomprijs 6 euro). Daarna zullen seniorenkeizer Vic en seniorenkeizerin Claudine de dansnamiddag openen. Ook Keizer Adriaan en Prins Carnaval 2020 Elien (Van Uytvanck) zullen uiteraard van de partij zijn. Tot 19 uur zal Leo’s Lifeband voor aangepaste muzikale omlijsting zorgen. Voor alle aanwezige senioren worden een carnavalshoedje en -medaille, serpentines enz. voorzien. Wie verkleed naar dit seniorencarnavalsfeest komt, krijgt ter plaatse ook nog een gratis drankbonnetje van 1,50 euro.