Oosterzeelse wandelclub bevordert het lichamelijk en geestelijk welbevinden

Trek in 2020 de wandelschoenen aan

Ook in 2020 nodigt de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw je uit om deel te nemen aan zijn wandeltochten. Wandel je fit. De Oosterzeelse wandelclub stapt zijn 33 ste jaargang in. Wie graag zijn passie deelt met duizenden andere wandelliefhebbers mag in 2020 de rijk gevarieerde wandelingen van WSV Land van Rhode vzw niet missen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Sinds 1987 kent de Oosterzeelse wandelclub met deze recreatieve tocht veel succes. In het afgelopen jaar bereikte de wandelclub om precies te zijn 13.106 wandelaars. Er staan in 2020 negen organisaties op het programma, nog altijd een huzarenstuk. Nieuwe medewerkers en nieuwe leden zijn altijd welkom. Op elke wandeltocht kunnen wandelaars hun hart ophalen. Wandeltochten die zowel de nadruk leggen op   sociaal contact en ontspanning. Het parcours wordt telkens meesterlijk uitgetekend. Je mag het telkens afstappen op je eigen tempo. Elk jaar opnieuw trekt de Oosterzeelse wandelclub ook nieuwe leden aan, ook uit veel andere gemeenten. Wandelen biedt alle voordelen van andere sporten met als bonus dat het risico op kwetsuren bijna onbestaande is. Van wandelen (vooral de dames gaan het graag horen) vermager je dus even fel en snel als van joggen of fitnessen. Wie wandelt, verbrandt evenveel calorie ën als wie loopt over eenzelfde afstand. Maar de loper zal wat sneller stoppen dan de wandelaar.
Medicijn van de toekomst
Bewegen is het medicijn van de toekomst. Bewegen bevordert het lichamelijk en het geestelijk welbevinden. Natuurlijk is het moeilijk. Je bent vermoeid en lusteloos, en dus heb je geen zin in bewegen. Maar hoe minder je beweegt, hoe lamlendiger je wordt. Kom daar maar eens uit, uit die vicieuze cirkel. En toch is het essentieel. Bewegen voorkomt ziektes en werkt genezend. Want weinig bewegen is slecht. Voor de fysieke gezondheid, omdat de kans op cardiovasculaire aandoeningen toeneemt. Voor de mentale gezondheid ook, omdat het een verhoogd risico inhoudt op het ontwikkelen van bijvoorbeeld een burn-out, depressie,…Dankzij de Oosterzeelse wandelclub krijg je een unieke kans daar iets aan te doen. Sommigen hebben in hun leven nog weinig gewandeld. Zet de stap en wandel mee. Het geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Want dat wandelen heb je zelf gedaan. Een pilletje slikken, daarvoor moet je niks voor kunnen. Wandel! Je metabolisme verandert op termijn. Je verbrandt vet, je slankt af, je cholesterol en bloeddruk zijn beter. Op psychologisch vlak zorgt dat er dan weer voor dat je zelfvertrouwen krijgt. Je sociale leven wordt leuker. Beweging is helend voor de gezondheid.
Word lid
Ben je op zoek naar een zinvolle én gezonde vrijetijdsbesteding dan kan je terecht bij de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw. De Oosterzeelse wandelclub koestert de trouwe leden, maar wil nog meer mensen over de streep halen. Trek in 2020 de wandelschoenen aan, is het devies van de wandelclub. Er zijn een aantal obstakels, de Oosterzeelse wandelclub wil die één voor één wegwerken. De meeste mensen onderschatten zichzelf. Omdat ze nooit wandelen, lijkt de minimumafstand van 6 km hen al ondoenbaar.
En dan is er nog de heersende vereenzaming van onze maatschappij, de schrijnende vaststelling dat het leven alsmaar anoniemer wordt. De Oosterzeelse wandelclub wil daar echt iets aan doen. Al te veel mensen trekken zich terug tussen hun vier muren. ‘Onze club heeft een goede naam, dankzij de noodzakelijke vrijwilligers die steeds klaar staan om alles in goede banen te leiden én het bestuur dat nagenoeg dagelijks bezig is met het beleid van onze vereniging’, luidt de welgemeende appreciatie van voorzitter Erik Lievens, die al 33 jaar aan het roer staat van de WSV Land van Rhode vzw.
Wandel mee
Maak kennis met de Oosterzeelse wandelclub en teken present op de eerste wandeltocht van het nieuwe seizoen van de Wandelsportvereniging Land van Rhode vzw op zaterdag 1 februari in Borsbeke. Iedereen is welkom op de 33 ste Sprokkeltocht. Schrijf je in in de Sint — Antoniuskring, Kerkplein, Borsbeke en vertrek voor een tocht van 6, 10, 14, 18, 21 of 26 km. Vrije start tussen 8 u en 15 u. Wandel gewoon eens mee en ontdek hoe leuk wandelen is. Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12.       Reporter 17