Wie wordt de volgende burgemeester van Zottegem? Vrijdag weten we het!

N-VA Zottegem heeft laten weten dat vrijdag wordt bekendgemaakt wie Jenne De Potter opvolgt als volgende burgemeester van onze Egmontstad.

Tijdens de onderhandelingen tussen N-VA – en CD&V-Zottegem na de 2018 gemeenteraadsverkiezingen werd afgesproken dat Jenne De Potter in 2022, na 9 jaar burgemeesterschap, zal opgevolgd worden door een burgemeester van N-VA-signatuur. Met name Matthias Diependaele maar omdat die door N-VA werd opgeroepen om minister te worden in de Vlaamse regering is het hem bij wet verboden om daarbovenop het burgemeesterschap uit te voeren. Titelvoerend kan wel, maar dan nog moet een plaatsvervangend burgemeester worden aangesteld. Wie dat wordt weten we komende vrijdag. De nieuwe burgemeester zal bekend gemaakt worden tijden de nieuwjaarsreceptie van N-VA Zottegem, komende vrijdag 31 januari van 20 tot 23 uur in de feestzaal van de Bevegemse Vijvers.

Het bestuur van N-VA zal een van de mandatarissen van N-VA kiezen die zich kandidaat heeft gesteld. Welke kandidaten dat zijn is niet bekend. Nagelbijten dus, tot vrijdag! Meer info over de N-VA Zottegem nieuwjaarsreceptie via deze link.