©RV - Groen Oudenaarde

Groen Oudenaarde start petitie voor behoud van bomen aan de jachthaven

Groen Oudenaarde wil niet dat de bomen aan de jachthaven in Oudenaarde gekapt worden en start een petitie om de kapplannen te stoppen. ‘De bomenrij aan de jachthaven zijn een prachtig, typisch Oudenaards stadsgezicht. Een kap en kaalslag zou een wonde slaan in het stadscentrum,’ zegt Groen-raadslid Elisabeth Meuleman. ‘Bomen zorgen bovendien voor verkoeling, zuiveren de lucht en zijn belangrijk in de strijd tegen de klimaatopwarming. Ze zorgen voor rust en koelte in de stad. Het zou jaren duren voor nieuwe bomen dezelfde koel- en zuiveringscapaciteit hebben en het zicht zou hersteld zijn.’

Meuleman begrijpt dat sommige bomen er minder goed aan toe zijn of zo scheef zijn gegroeid dat ze het verkeer hinderen. ‘Daarom bepleiten wij een gefaseerde aanpak waarbij die bomen heel geleidelijk aan worden vervangen zonder dat een drastische kaalslag wordt veroorzaakt.’

Meuleman roept inwoners van Oudenaarde die bekommerd zijn om groen en bomen in de stad op om de petitie online te tekenen, om het stadsbestuur alsnog op andere gedachten te brengen.

©RV – Elisabeth Meuleman