Ook in Tuinwijkstraat te Herzele gaat Ciara tekeer

Marc Wynendaele uit Herzele meldt onze redactie dat intussen ook in de Tuinwijkstraat een boom geknakt is onder druk van de stormwind.

De Brandweer meldt ons dat het momenteel zeer druk is op het vlak van interventies.

De hoofdmoot van de interventies zijn nog steeds het vrijmaken van de openbare weg.

We krijgen evenwel meer en meer gevallen van schade aan gebouwen en elementen binnen.

Door de hevige wind dienen we extra voorzichtig te zijn met onze werkzaamheden op hoogte. Momenteel tellen we zo’n 26 actieve interventies, 39 interventies in wacht. We zijn nog steeds ter plaatse op de dringende CO-meting te Kluisbergen.
Omstreeks 16u45 kregen we daarenboven nog een schouwbrand te Etikhove binnen. Deze zijn we momenteel aan het bestrijden.

Verder zijn volgende kritische interventies bezig: stelling dreigt om te vallen in Zottegem, een groot dak van een bedrijf te Zottegem dreigt weg te waaien, en eveneens het dak van de sporthal te Oudenaarde is bedreigd.

Er zijn momenteel zo’n 100 brandweerlieden in de weer, die worden aangestuurd vanuit de zonale dispatching te Oudenaarde.
Lokaal zijn verschillende officieren op het terrein om de situatie in het oog te houden, en prioriteiten te stellen. Epicentra vinden we in onze zone in Oudenaarde, Kruisem, Ronse en Zottegem.

 

X