Seniorenraad Oosterzele gaat de film toer op

Topfilm ‘L’Avenir’

Dankzij de seniorenraad Oosterzele kan je op maandag 2 maart in de theaterzaal GC De Kluize in Scheldewindeke gaan kijken naar de topfilm ‘L’Avenir’ (De Toekomst),een Franse film uit 2016, geschreven   en geregisseerd door Mia Hansen-Løve. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)

Nathalie (Isabelle Huppert) is een vijftigplusser, moeder van twee kinderen en lerares filosofie, die wordt getroffen door een aantal tegenslagen. Haar moeder komt te overlijden, ze ontdekt dat haar man vreemdgaat en ze wordt ontslagen op haar werk. Ondanks al deze tegenslagen blijft ze optimistisch in haar leven en zal ze zichzelf moeten herontdekken. Voor Nathalie is die riskante toekomst juist iets om te omarmen in plaats van te smoren. In een tijd waarin mensen het steeds moeilijker vinden om met tegenslagen of achteruitgang om te gaan is L’Avenir een film om te koesteren. Mia Hansen-Løve, weet dit lastige thema op een filosofische manier in beeld te brengen zonder het te ontdoen van de broodnodige humor. De film kreeg dan ook terecht de Zilveren Beer op de Berlinale in Berlijn.

De film start om 14 u. Deelnemen kost 5 euro (film, koffie en gebakje inbegrepen). Tickets zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, bib Scheldewindeke, seniorenverenigingen Neos en Okra. (Reporter 17)

X