© OLVC Campus Centrum 2018

Zottegemse scholieren vieren hun ‘100 dagen’ met extra team politie

Men kon of kan dezer dagen al enkelen “in aangepaste kledij” zien opstappen naar of terugkeren van school, maar eigenlijk is het ditmaal op vrijdag 21 februari dat de laatstejaars van de Zottegemse middelbare scholen naar jaarlijkse traditie hun ‘100 dagen’ vieren.

Dit gaat gepaard met speciale activiteiten die in en vanuit de scholen zelf georganiseerd worden (vrij podium, etentje, uitstap, …) maar dezelfde traditie leert dat de viering ook buitenschools op donderdagavond en -nacht al ingezet wordt. Daarbij lieten de ‘feestvarkens’ in de voorbije jaren niet zelden, vooral in de centrumstraten en in Bevegem, sporen van vandalisme en wangedrag na. Door de politie zal naast de gewone interventieploeg een bijkomend team voorzien worden om in het stadscentrum en in de stationsomgeving te patrouilleren en eventueel tussenbeide te komen. Nultolerantie zal het parool zijn. Het basisprincipe van de 100 dagen-viering moet zijn: zich amuseren mag maar niet tot last of schade van buitenstaanders.