©Natalie Stroobant

Meneertje Theelepel deelt vandaag Vollanderboom-lepels uit

Vandaag deelt lepelsnijder Thomas Reyntens uit Melle, beter bekend als ‘Meneertje Theelepel’ 10 Vollanderboom-lepels uit aan de winnaars van een wedstrijd die hij organiseerde. Hij zal tijdens de uitreiking ook nog een extra lepel schenken aan een van de aanwezigen.

Thomas gebruikte het hout van de geliefde Zottegemse Vollanderboom om de lepels te maken. “Met hout dat ik nadat de boom gesneuveld was ging rapen”, legt hij uit. “Met toestemming van de groendienst. De lepels werden allen op ambachtelijke wijze gemaakt. Enkel met een bijl en een mes. om het zachte hout een bepaalde hardheid te geven, werden de lepels gebakken in de oven en afgewerkt met hoogwaardige Tung-Olie. Ze zijn niet te koop, maar worden allemaal verloot. Afspraak vandaag zondag 8 maart, om 15 uur aan de plek waar de Vollanderboom stond, op de hoek van de Vollander en de Vierschaar in Strijpen.

Wie kans wou maken op een van de lepels diende te surfen naar de Facebookpagina van Meneertje Theelepel en daar een anekdote met de boom te delen.

Meer info via www.meneertjeteelepel.be