80-plussers worden opgebeld in Horebeke

Samen met maatschappelijk werkster, Mevr. Carine Callaert zullen vanaf maandag (20/04/2020) alle 80-plussers, woonachtig te Horebeke, die niet in een rusthuis of assistentiewoning verblijven, worden opgebeld in deze moeilijke periode.

Schepen Guy Glorieux voor sociale zaken: “Er zal gevraagd worden hoe het met hen gaat, of ze al dan niet hulp nodig hebben, etc..; het kan ook een gewoon gesprek worden, zeker voor alleenstaande mensen om zo hun isolement te doorbreken.
Je zal maar hoogbejaard zijn in deze coronatijden. Je behoort tot de grootste risicogroep om besmet te worden en dus mogen je kinderen, kleinkinderen, familie of vrienden niet op bezoek komen”. “Geen kaartersclub, geen koffiebabbel, geen bolling. Wandelen of fietsen is niet vanzelfsprekend en niet alle 80-plussers zijn handig met internet en smartphone. De dagen zijn soms heel lang en een telefoontje is een welgekomen onderbreking.”

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X