Zwalmse bib open op afspraak vanaf 4 mei.

Zwalmse bib open op afspraak vanaf 4 mei.
Vanaf 4 mei kunnen de inwoners van Zwalm opnieuw terecht in hun bibliotheek, al moeten ze daarvoor wel eerst hun boeken online reserveren en een afspraak maken. De aanpak kadert in de gewijzigde dienstverlening naar aanleiding van de Covid-19 pandemie. Ook de administratieve diensten en die van het OCMW zijn dan weer breder bereikbaar, na de strikt essenti ële dienstverlening van de afgelopen weken.
Het kwam natuurlijk slecht uit: net nu iedereen moest thuisblijven, moesten ook de bibliotheken dicht. De communicatie van de hogere overheden hieromtrent was vaak onduidelijk en zelfs tegenstrijdig, zegt schepen van cultuur Peter Van Den Haute. Verschillende steden en gemeenten heropenden dan op eigen initiatief maar voor een kleine gemeente als de onze is dat niet evident. Er komt immers heel wat bij kijken: een systeem om afspraken vast te leggen, teruggebrachte boeken moeten een paar dagen in quarantaine en daarna nog worden ontsmet, … Met één voltijdse bibliothecaris en twee halftijdse assistentes een hele klus. Maar die heeft ons bibliotheekteam dus voor elkaar gekregen. Vanaf maandag 4 mei kunnen onze inwoners weer van het leesaanbod genieten. Een afspraak maken doe je online via www.zwalm.be.